joi, 28 octombrie 2010

placinta cu dovleac


Multumesc Easy Peasy pentru reteta de "cea mai buna placinta cu mere ever" a spus ea. Eu am facut-o cu dovleac:D. Daca o mai aveam pe mama, cu siguranta aveam si eu cel mai bun aluat de placinta:). Dar si reteta mamei Anei mi-a satisfacut toate papilele gustative:))).Deci, pentru aluat aveti nevoie de 21 linguri zahar( eu am pus 12, ar rade Ana acum:))), 21 linguri de ulei, 21 linguri de apa minerala, 2 oua batute, 1 lingurita praf de copt stins in zeama de lamaie, si faina cat cuprinde. Exact ca in reteta Anei:).
Pentru umplutura.....dilema aici, am cumparat un dovleac de 2 kg, l-am taiat in jumatate ......nu stiu cat ar fi avut jumatate din el razuit:P.
Am framantat aluatul , l-am impartit in 2, am intins 2 foi. Intr-o tava tapetata cu unt , am intins prima foaie, apoi razatura de dovleac peste care am aruncat vreo 2 maini de zahar si ceva scortisoara, am pus a doua foaie si gata. La cuptor cu el;)
Dezmat, ce mai .....deliciosa placinta!!!:)))

miercuri, 27 octombrie 2010

Piept de pui la cuptor....cu garnitura de fasole verde cu nuci si usturoi

Ingrediente pt 2 pers: - 400 gr fasole verde
- 2 buc piept de pui
- pasta de bulion( 3, 4 linguri)
- un ardei galben
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 5 catei de usturoi
- 5 nuci
- marar, sare, piper dupa gust
Pieptul de pui l-am spalat, l-am asezat in tava, stropit cu ulei si condimente dupa gust si l-am bagat in cuptorul incins, cca 30-40 min ( in functie de cuptorul fiecaruia).
Fasolea verde o am de la soacra mea, gata maruntita si aproape fiarta:D. Am taiat ceapa julien, ardeiul si morcovul la fel, si le-am aruncat in oala cu 3-4 linguri de ulei ca sa le calesc.Dupa ce s-au calit usor, am pus fasolea, am adaugat apa cat sa o acopere si am lasat sa dea in fiert.Am adaugat apoi pasta de bulion si nucile ( maruntite, dar nu foarte tare). Dupa 2, 3 clocote, am adugat sare si piper dupa gust. Aaaa...era sa uit, am pus si 2 linguri de faina sa se ingroase putin. La final am pus si usturoiul si mararul. Am oprit focul, am pus capacul pe oala cam 20 min, sa se combine aromele bine intre ele;).....nu de alta, dar se cere usturoi cu nuci, usturoi sa alungam raceala asta care ne tot da tarcoale, si nuci....pt a savura toamna in toata splendoarea ei...:)

Pofta buna si curaj la usturoi cu nuci!!!!!!!

marți, 26 octombrie 2010

cartofi copti cu branza, nuci si usturoi

Cu reteta aceasta, raspund unei provocari pornite de Furnicuta Boscodina pe facebook:). Iata rezultatul.....2 cartofi , branza de capra, 3 catei de usturoi, 2 nuci maruntite, ulei de masline, marar si castravete pt decor.

Cartofii se spala si se coc in coaja. Dupa ce s-au copt, se decojeste o parte, scobim jumatate din cartof. Separat razuim 100 gr branza capra ( sau la alegere), nucile si usturoiul le maruntim cu cutitul. Jumatatea de cartof scobita o amestecam cu branza razuita, nuca si usturoiul. Compozitia o punem inapoi in scobitura, asezonam cu ulei de masline si marar, si mai dam pt 5 min la cuptor.(pt a se inmuia putin branza si nucile sa se coaca putin).
La final decoram dupa imaginatie:)

Aromele se inbina perfect;)........

luni, 25 octombrie 2010

praji cu branza si fanta

Blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 100 ml ulei, 6 linguri faina, 1 plic praf de copt, 3 linguri cacao.
Crema: 500 gr branza dulce, 200 gr zahar pudra, 200 gr unt, 1 plic zahar vanilat, un plic gelatina.
Glazura: 2 budinci de vanilie, 500 ml suc fanta( galben sau rosu), zahar dupa gust.

Mod de preparare: Galbenusurile se freaca cu zaharul si uleiul pana se formeaza o crema groasa ca o maioneza. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza cu crema de galbenusuri, se adauga faina, praful de copt si cacaoa. Se coace un blat in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la racit.
Branza se mixeaza cu zaharul si untul, se intinde peste blatul racit. Intr-o cratita se toarna sucul de fanta, se adauga budinca ,zaharul dupa gust se amesteca si se pune la foc mic pana se ingroasa. Cand se raceste se toarna peste crema de branza. Se da la rece si se taie a doua zi.

foi de napolitana umplute cu nuca

Avem nevoie de 2 foi de napolitane. Pentru crema de 200 gr nuca, 100 gr zahar, 4 galbenusuri, 250 gr unt. Pentru caramel de 200 gr zahar.

Nuca o macinam. Se topeste untul intr-o cratita la bain-marie, apoi se adauga zaharul si galbenusurile. Se amesteca totul bine pana se ingroasa. Se adauga nuca si lasam deoparte.
Topim 200 gr in alta oala si turnam compozitia de nuca, amestecand bine. Asa fierbinte o punem pe foaia de napolitana, punem repede ce-a de-a doua foaie si presam bine. Se poate pune ceva greutate peste foi. Se da la rece si se taie a2a zi.

prajitura snikers

Ingrediente foi: - 8 oua
- 300 gr zahar
- 400 gr nuca macinata sau alune
- 4 linguri faina
- 3 linguri cacao
- 1/2 plic praf de copt

Ingrediente crema: - 8 galbenusuri
- 1 ou intreg
- 3 linguri cacao
- 250 gr zahar
- 4 linguri lapte caldut
- un pachet de unt
- 100 gr ciocolata amaruie

Foile: Intr-un castron inalt separati albusurile de galbenusuri si puneti-le impreuna cu cele 300 gr zahar.Se mixeaza puternic. Peste spuma obtinuta se adauga faina, praful de copt, cacaoa si nuca. Se amesteca totul si din compozitia rezultata se coc trei foi pe fundul unei tavi cam 15 min fiecare.

Crema: Intr-o craticioara punem galbenusurile, oul intreg, zaharul, laptele si ciocolata facuta bucatele. Punem craticioara la bain-marie si amestecam totul bine, lasam pe aburi, pana se topeste ciocolata. Dupa ce se raceste crema adaugam untul si se amesteca bine pana se topeste.

Crema obtinuta se pune intre foile obtinute, deasupra sa fie tot crema si peste ea se adauga nuca macinata sau alune.
Se da la frigider pentru cateva ore si se poate taia.
Enjoy!:)

luni, 18 octombrie 2010

Clatite banatene

Desi e renumita reteta asta, m-am gandit s-o scriu si eu, mai ales ca am preparat-o in noua mea tava termorezistenta (34-20 cm). Am folosit 500 gr branza dulce, o mana de stafide, 3 linguri zahar tos, vanilie bourbon, 5 oua, 150 gr lapte, 30 gr unt, 150 gr zahar .
Am preparat mai intai clatitele. Branza dulce am amestecat-o cu zaharul tos, vanilia,stafidele si un ou. Tava am tapetat-o cu unt(am uns-o), clatitele (am avut 10 buc de clatite) le-am umplut cu amestecul de branza si le-am asezat in tava.
Cele 4 oua le-am separat. Galbenusul l-am amestecat cu 50 gr zahar, am adaugat lapte si l-am pus pt 2 minute pe foc pana cand a dat semne ca se ingroasa. Am turnat compozitia peste clatite si am dat la cuptor pt 10 min. Separat am batut albusurile fffff bine cu restul de zahar , apoi dupa cele 10 min, am turnat albusul peste galbenus, l-am dat iar la cuptor pana se rumenit usor. O nebunieee!!!!!!!

vineri, 15 octombrie 2010

Salata de Surimi

Am folosit un pachet de 100 gr Surimi (6 buc), un mar verde taiat bucatele mici, o rosie taiata si ea la fel, o lingura de maioneza, piper si un praf de sare, marar, o chifla cu susan.
Surimi se taie bucati mici si se amesteca cu toate celelalte.Chifla eu mi-am pus-o putin pe gratar:). Se mai poate adauga si porumb dulce.
E chiar minunata salata:)
Pofta buna!



joi, 14 octombrie 2010

muffins cu cioco si banane


Ingrediente : - 3, 4 banane
- 150 gr zahar
- 1 ou
- 80 gr unt topit
- 200 gr faina
- 1 ciocolata ( dupa preferinte)
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat ( il stingem cu 2 lingurite zeama de lamaie)
Bananele se decojesc si se strivesc cu furculita pana se formeaza un piure. Untul se topeste intr-o cratita impreuna cu zaharul si se amesteca cu piureul de banane, oul. Se adauga faina, bicarbonatul si praful de copt.
Ciocolata se sfarama in bucatele mici si o adaugam in amestec. Compozitia se toarna in forme unse cu unt sau in hartie decorativa si se da la cuptor 20 min ( sau in functie de cuptor). Se pot incerca cu un betisor.
Sunt delicioase si au o aroma deosebita. Sunt minunate dimineata la cafea, si se mentin pufoase cateva zile.
Eu am facut separat si un sos de zmeura:)
Enjoy!:)

Cotlet de porc cu susan si Gnocchi cu sos de smantana si mustar frantuzesc

Ingrediente pt 2 persoane : - 2 buc de cotlet de porc
- sare, piper
- 50 gr susan
- 1 ou
- 50 gr faina
- 400 gr Gnocchi
- 150 gr smantana lichida
- 1 lingurita mustar frantuzesc
- 1 lingurita mustar dijon
Cotletele se spala, se bat, apoi se condimenteaza cu sare, piper dupa gust. Se dau prin ou, faina, iar ou si susan, dupa care se prajesc in ulei incins pana se rumenesc.

Gnocchi se introduc in apa fierbinte, iar cand se ridica la suprafata sunt gata. Separat se incalzeste intr-o tigaie smantana, apoi se adauga mustarul frantuzesc si cel dijon, se pipereaza dupa gust, si se toarna peste gnocchi.

O minune!!! Enjoy!!!!!!!!

duminică, 10 octombrie 2010

salata asortata cu cus-cus

Cus-cus-ul se fierbe conform indicatiilor de pe pachet. Dupa ce sa fiert, il racim prin apa rece. Separat taiem o salata verde, rosii, castraveti, in funtie de cate persoane sunt la masa. Turnam cus-cus-ul in salata si condimentam dupa gust. Eu am mai adaugat si un salam picant. Minunat pt o zi torida de vara:)
Pofta buna!:)

chiftelute din peste

Ingrediente pentru 4 pers: - 3 buc. file de peste ( eu am folosit pangasius congelat)
- 3, 4 cartofi potriviti curatati si dati prin razatoare
- 2 fire de ceapa verde
- un ou
- sare, piper dupa gust
- 2 linguri de branza razuita
- o lingura de pesmet

Toate ingredientele de mai sus se amesteca bine, se formeaza chiftelute, se tavalesc usor prin pesmet ( cam 200 gr in afara celui de mai sus) si se prajesc in ulei incins.
Pofta buna!:)

rulouri cu sunca si cascaval

Se pregatesc mai intai, clatite.....pt cate persoane doriti ( 2 buc de pers), apoi pe fiecare clatita se pune cate o feliuta de sunca sau 2 (eu am folosit sunca Praga), 2, 3 feliute taiate julien de cascaval( sa se poata rula) sau branza topita felii. Se ruleaza clatitele, apoi se dau prin ou si pesmet si se prajesc.
Se servesc alaturi de o salata sau simple.
Enjoy!!!:)

marți, 5 octombrie 2010

salata de avocado cu ton

Ingrediente pentru 2 pers: - un avocado, o conserva ton in ulei, zeama de la o lamaie, un fir de ceapa verde, sare si piper dupa gust.

Se scoate miezul din avocado, se piseaza sau il puteti si marunti cu cutitul, se amesteca cu tonul, ceapa taiata, zeama de lamaie, sare si piper. Optional se poate adauga si un ou fiert, maruntit.

Se serveste in cojile de avocado:)

chec cu mac, cioco si pere caramelizate

Ingrediente pentru chec : - 5 0ua, 5 linguri zahar, 5 linguri ulei, 5 linguri faina, un varf de lingurita bicarbonat stins in ff putin otet sau zeama de lamaie, 2 linguri de mac.

Ingrediente pentru crema de ciocolata : - o ciocolata de 100 gr, 50 gr unt sau 50 gr frisca lichida.

Pere caramelizate : - 4, 5 pere, 150 gr zahar, 50 gr unt, si in jur de 200 gr apa.

Se separa galbenusul de albus, albusurile se bat spuma cu cele 5 linguri de zahar adaugate treptat. Galbenusurile se amesteca bine cu 5 linguri de ulei, apoi se toarna peste albusurile batute. Se adauga macul, bicarbonatul si faina. Se incorporeaza usor apoi compozitia se toarna intr-o tava de chec, tapetata cu faina. Se da la cuptor in jur de 20-30 min, in functie de cuptor. Se poate incerca cu un betisor, daca nu se ia nimic pe el, e gata.

Crema de ciocolata : se topeste ciocolata pe baie de aburi impreuna cu untul sau frisca( eu am pus frisca).

Perele se curata de coaja, se scot samburii, si se taie feliute. Intr-o cratita, se pune zaharul la topit, cand devine usor maroniu, se adauga untul ,apa si perele. Se lasa sa fiarba pana perele sunt inmuiate si totul a scazut si a ajuns in faza de lipire(caramelizare).

Checul racit, se taie in doua, se pune la mijloc crema de ciocolata si deasupra perele caramelizate. Se da la frigider pentru o ora, apoi se poate servi.

Pofta buna!