joi, 24 februarie 2011

macaroane cu sunca si sos pesto

Pentru 2 persoane : 200 gr macaroane fierte, feliute de sunculita(puteti pune ce cantitate doriti, 100-200 gr), sos pesto ( Jamie Oliver, castigat la concursul tvpaprika), o cutie de rosii taiate in sos de rosii, sare, piper dupa gust, cascaval afumat razuit, verdeata pt decor.

Se fierb macaroanele, si in alta tigaie se caleste sunculita intr-o lingura de ulei masline, se adauga apoi 2 linguri de sos pesto si sosul de rosii. Se fierbe putin, si se pun macaroanele deja fierte si scurse de apa lor.
Deasupra se presara cascaval razuit si verdeata.
Pofta buna!:)

briose cu cocos si ciocolata

Ingrediente : 4 oua, 140 gr zahar pudra, 115 gr faina pt prajituri, 1 lingurita praf de copt, 85 gr nuca de cocos uscata, 115 gr unt nesarat topit, bucati mici de ciocolata alba.


Se preincalzese cuptorul la 180 gr.
Intr-un bol mare se mixeaza ouale cu zaharul, pana la omogenizare. Se adauga faina cu praful de copt si se incorporeaza cu o lingura metalica. Se adauga nuca de cocos ( se poate pune si alba) , untul topit si se amesteca usor.
Briosele se coc 10 min, sau pana cresc in forme....se pot controla cu o scobitoare, daca nu se ia nimic pe ea, sunt gata.:)
Se scot din cuptor, se lasa sa se racoreasca, si se pot glazura cu ciocolata alba topita pe baie de aburi...si se presara deasupra nuca de cocos. Se servesc dupa ce se intareste ciocolata.


Sunt foarteee delicioaseee!!!

miercuri, 23 februarie 2011

tort cu iaurt

....mi-am facut tort.....si dietetic:)).....cu iaurt si biscuiti. Happy birthday to me!!!:P

Ingrediente blat de biscuiti : 300 gr biscuiti petit, un pachet (250 gr) unt topit, 20 gr stafide, esente, dupa preferinte, 6 linguri de lapte ( sa nu se intareasca fff tare biscuitii, e mai greu la taiat)

Ingrediente pentru creme : 400 gr iaurt de fructe piersici, si 400 gr iaurt de fructe visine sau capsuni ( la alegere), 400 gr frisca lichida, 2 pachete de gelatina praf, in creme eu am pus si cate 2 linguri de sirop fructe de padure.

Biscuitii se faramiteaza in robotul de bucatarie sau cu ajutorul unui borcan(in cazul meu) pentru ca am vrut sa se vada in sectiune si bucati mari de biscuiti, se amesteca bine cu untul topit, laptele si stafidele.
Pe tava in care asezam tortul, inelul detasabil, il infoliem iar in interior punem biscuitii inmuiati, si intindem uniform cu mainile. O lasam la rece pana preparam cremele.

Prima crema : 200 gr frisca batuta bine, apoi adaugam 400 gr iaurt si mixam. 10 gr gelatina o inmuiem in apa, apoi 2,3 secunde la cuptorul cu microunde sa se inmoaie, si turnam in crema. Mai mixam putin, si punem primul strat de crema pe blatul de biscuiti.

Eu am pus intre creme cateva piscoturi(asa se cere in casa, prajitura sa aiba si blat).
A doua crema se prapara la fel, dar intre ele sa fie o perioada de 15 min la rece.

Pentru decor, 1 plic de tort-gelle rosu, se prepara exact cum scrie pe plic. Se decoreaza apoi dupa imaginatie:)

o feliutza pentru voi!:)

Enjoy!:)

sâmbătă, 19 februarie 2011

tort cu mousse de mere, scortisoara si portocale

....un tort facut de data asta cu blat de cozonac....., taiat felii si asezat in interiorul unui inel de forma detasabila(18 cm). Blatul l-am insiropat cu zeama de la un mango si o portocala fierte cu 3 linguri de zahar brun.
Crema : 4 mere mari, 4linguri zahar pudra, 1 lingurita scortisoara, 2 lingurite gelatina hidratata in apa cat sa o acopere, 400ml frisca.

Am copt merele 30-35 min pana s-au inmuiat. Le-am lasat putin la racit, apoi am scobit miezul cu o lingurita. Am amestecat miezul de mar cu zaharul pudra si scortisoara in blender impreuna cu 200 gr frisca lichida, apoi am adaugat gelatina(pe care am topit-o cateva secunde la microunde) iar la sfarsit frisca batuta. Le-am mai mixat pe toate impreuna si am montat tortul......felie de cozonac,insiropat...bucatele de mango si portocala, crema, cozonac, insiropat....crema.
 
Pentru decor, am folosit 2 portocale fierte atat cat sa se inmoaie coaja, le-am lasat sa se raceasca si le-am taiat felii. Am decorat cu ciocolata topita.



 
 
Enjoy!:)

paine neagra de casa

Ingrediente pentru o paine ( forma chec): - 230 gr faina neagra, 75 gr seminte(susan, mac, seminte de floarea soarelui), 7 gr drojdie,1 lingura ulei de masline, 1 lingura miere, aprox 300 ml apa calduta.

Punem intr-un vas adanc 200 gr faina, drojdia o inmuiem cu putina apa calduta, 1 varf de sare si un varf de zahar, 1 lingura miere,uleiul .... amestecam bine si turnam in faina. Adaugam si semintele, si amestecam bine, mai adaugam apa si faina atat cat sa rezulte un aluat care curge.
Ungem tava de copt cu ulei si presaram cu faina....punem aluatul in ea, si lasam sa creasca langa o sursa de caldura cca 40-50 min, cat sa-si tripleze volumul.

Dupa ce a crescut, mai presaram cateva seminte deasupra si dam la cuptor pana se rumeneste.

Minunata....crocanta la exterior si moale la interior!!!

joi, 17 februarie 2011

cotlet de vita la tava, ciuperci gratinate si salata de fenicul cu rosii

Cotletul de vita l-am feliat, condimentat cu sare si piper....si l-am tavalit printr-un amestec de pasta de curry  si mustar dijon, l-am asezat in tava , am stropit cu ulei de masline.....apoi l-am dat la cuptor timp de 30 min, pana se rumeneste putin. Am scos carnea, si in sucul lasat de carne, am pus ciupercile, le-am condimentat...si le-am lasat asa pana au devenit aurii.

Salata : - feniculul l-am spalat si taiat fasii , l-am stropit cu zeama de lamaie, putina sare, ulei de masline, si am adaugat o rosie taiata cubulete.....ca decor, patrunjel maruntit.

Minunata cina!

budinca de orez cu aroma de portocale si ciocolata

...desert pentru suflet....in zile reci si ploioase de februarie.....pentru care am folosit o cana de orez bine spalat, vreo 3 cani de lapte.....si fiert pana se inmoaie bobul de orez si laptele scazut. Intre timp am adaugat esenta de portocale, 4 linguri zahar (fiecare pune dupa gust), si razatura de la jumatate de portocala. Dupa ce am stins focul, am lasat putin sa se odihneasca cu capacul deasupra oalei....apoi am pus jumatate de cana frisca lichida....asa, sa fie mai cremoasa.....
Am servit cu ciocolata razuita deasupra si coaja razuita de portocala.


Te incalzeste cu adevarat!:)

marți, 15 februarie 2011

prajitura cu crema de cocos

sursa Edith


Ingrediente :- un pachet foi piscot cu cacao (cumparate)

Pt crema (reteta Amalia)

670 ml lapte (se poate pune si lapte de cocos)
70 g amidon de porumb
2,5 linguri de zahăr
70 g ciocolată albă (cu cocos am pus eu)
170 g unt la temperatura camerei
100 g zahăr pudră
5-6 linguri de nuca de cocos

Se amesteca 100 ml de lapte cu zahar şi cu amidon de porumb. Se pun restul de 570 ml de lapte intr-o craticioara, se adauga ciocolata alba si incalziti la foc mic pana da in clocot. Reduceti focul si adaugati amestecul de amidon amestecand mereu .

Continuaţi sa amestecati până când se ingroasa. Veţi şti că este suficient de gros, dacă, atunci când radeti partea de jos a oalei cu lingura, puteţi vedea fundul oalei.  Adaugam nuca de cocos si lasam sa se raceasca.
Mixam untul cu zahărul pudră şi adaugati crema de lapte.
Lasati putin sa se raceasca (amestecati din cand in cand pentru ca face crusta deasupra).
Apoi umpleti foile. Se da la frigider pt cateva ore, chiar si pentru o noapte.
Se poate decora dupa imaginatie.

E o prajitura foarte buna si foarte fina!

Enjoy!:)

duminică, 13 februarie 2011

pui cu alune

Ingrediente pt 4 portii : - un piept pui, 100 gr alune decojite, 2 linguri cu faina, 2 albusuri, 2 linguri miere, 2 linguri otet balsamic, 2 linguri sos de soia, 1 lingura cu unt,3 linguri cu ulei, sare, piper.

Se bate albusul spuma si se incorporeaza faina cu un praf de sare. Se trece prin amestec pieptul de pui taiat cubulete. Se incinge in tigaie sau in wok, untul cu uleiul si se prajesc cateva minute bucatile de pui, pana se rumenesc. Se scot pe un serbet de hartie pentru a absorbi excesul de grasime.

Se incorporeaza otetul in miere, si se pune apoi pe foc pana da in 1-2 clocote. Se toarna fierbinte peste bucatile de pui. Alunele se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei pana devin aurii.

Se serveste cu garnitura simpla de orez sau piure de cartofi, puiul fiind garnisit cu alune si sos de soia.


Pofta buna!:)

sâmbătă, 12 februarie 2011

...cu Litchi, iaurt, cereale si kiwi

Ingredientele rezulta din denumire:) Eu am folosit cereale Gold cu miere, iaurt cu piersici de la Milli, .....si daca vrei, poti stropi cu ceva sirop de fructe.....ca sa-l indulcesti, dar nu cred ca mai ai nevoie.....fructele de Litchi, le-am folosit din compot gasit in kaufland....

Sa aveti energie!.....si pofta:)

joi, 10 februarie 2011

pizza calzone


Ingrediente aluat: - 500gr faina alba,drojdie proaspata cat o nuca, sare, zahar, 2 oua,2 galbenus de ou pt uns,  100 gr unt, aprox. 600 ml apa calduta.
Drojdia o inmuiem cu putina apa calda, sare si un varf de lingurita zahar, si amestecam impreuna cu untul topit,2 oua, faina si apa pana obtinem un aluat moale dar nu lipicios. Lasam la crescut langa o sursa de caldura pana isi dubleaza volumul.

Umplutura poate fi din orice dorim si avem prin casa : sunca, ciuperci taiate, sos de rosii, busuioc, cimbru, oregano, ceapa calita usor, usturoi dupa preferinte.

Dupa ce a crescut aluatul, se rupe cat sa formam bilute si le intindem in forma rotunda pe masa de lucru tapetata cu faina. Marginile aluatului le umezim cu putina apa, sa se lipeasca bine, apoi punem cate 2-3 linguri din cele mentionate mai sus, amestecate in prealabil. Dupa ce am umplut si lipit marginile, ungem cu galbenus de ou si dam la cuptor pana se rumeneste, pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Enjoy!:)

 

oua ochiuri pe pat de mamaliga, salam picant si branza topita

Un pranz preparat in mai putin de 20 min, tinand cont si de fierberea malaiului.....prajirea oualelor....delicios si fff satios.
Sa aveti pofta!:)

miercuri, 9 februarie 2011

sarlota de vanilie cu piscoturi si jeleu de capsuni

Cand lenea te loveste si vrei ceva dulce....dar si racoritor, apelezi la plicurile din sertar:)). Aveam cumparate de zilele trecute 2 plicuri de sarlota de vanilie, asa ca am trecut la executat. Am procedat exact cum scrie pe plic, am tapetat o forma de chek cu folie, am pus pe margini piscoturi, apoi am turnat sarlota gata preparata....si am dat la frigider. Dupa ce sa racit, am facut si un jeleu de capsuni ( tot la plic), si am turnat peste sarlota. A stat la frigider toata noaptea....si azi m-am racorit:P....
Buna si racoroasa.....!

marți, 8 februarie 2011

pui copt cu fulgi de porumb

Ingrediente : 3 file-uri de pui, taiate fasii, 100 gr fulgi de porumb, 2 lingurite maioneza, 2 lingurite mustar dijon, sare si piper dupa gust.

Pieptul de pui se spala, se condimenteaza si se taie fasii la dimensiunea dorita, se adauga maioneza si mustarul, se amesteca si se lasa la rece cca 20 min. Fulgii de porumb se zdrobesc, apoi puiul se tavaleste in porumb.....si se da la cuptor pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Noi am servit cu o salata verde cu rosii si samburi de rodie!

Pofta buna!:)

duminică, 6 februarie 2011

pachetele cu branza

Ingrediente pt max 15 buc : 500 gr faina, drojdie proaspata cat o nuca, 1/2 lingurita zahar, 1/2 lingurita sare, 2 oua, 150 gr iaurt, 50 gr unt moale, apa sau lapte cald cat cuprinde, 2 galbenusuri pt uns pachetelele.

Umplutura : 400 gr branza, 1 ou, zahar vanilat, 50 gr susan pt decor.

Drojdia se dizolva in putina apa sau lapte cald cu zaharul si sarea, apoi se adauga in faina cernuta. Se pun ouale batute cu iaurtul, untul topit si se framanta pana se obtine un aluat moale dar sa nu se lipeasca de maini.
Aluatul se lasa la crescut langa o sursa de caldura ( pe aragaz, iar cuptorul sa fie incalzit), cam jumatate de ora. Dupa ce a crescut, se rup bilute din aluat, se intind pe masa de lucru tapetata cu faina , se adauga cate o lingura de umplutura, se impacheteaza, se ung cu ou, se prasara susan si se da la cuptor cam 30 min, in functie de cuptor, pana devin aurii.

Din acelasi aluat am facut si pachetele cu sunca si cascaval,

miercuri, 2 februarie 2011

rulada de ciocolata cu crema tiramisu si fructe de padure

Ingrediente pentru blat : - 4 oua, 125 gr zahar, 1 plic zahar vanilat, 80 gr faina, 40 gr amidon, 2 linguri cacao, 1 lingurita praf de copt.

Se incinge cuptorul. Se separa ouale. Se bat albusurile cu 4 linguri de apa calda, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile batute, urmate de faina amestecata cu amidon, cacao si praf de copt. Compozitia se toarna pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptor cca 10-15 min. Dupa ce sa copt, se scoate si se rastoarna pe un prosop umed, se ruleaza si se lasa sa se raceasca.

Crema : eu am avut o cutie din comert, crema tiramisu, la care am mai adaugat vreo 5 linguri de fructe de padure congelate, si 3 linguri de frisca lichida amestecata cu 2 linguri amidon. Toate acestea se pun pe foc, respectand si indicatiile de pe cutie.

Crema retetei : - 3 foi gelatina, 150 gr zmeura sau alte fructe de padure, 400 gr frisca, 1 lingura zahar pudra, 1 plic zahar vanilat.

Gelatina se inmoaie 10 min. in apa rece. Se bate frisca impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se dizolva gelatina la foc moale, se inglobeaza 3 linguri de frisca si apoi se inglobeaza totul in compozitia mare de frisca. Se adauga si fructele.
Blatul se deruleaza si se pune crema deasupra, lasand libera o margine lata de jur imprejur. Se ruleaza la loc, si se da la frigider timp de 3 ore. Inainte de servire se pudreaza cu zahar.


Delicioasaaa in ambele variante....merita incercata!:)

love muffin - cu mandarine si ciocolata

Ingrediente : - 300 gr felii de mandarine din compot, 225 gr faina pentru prajituri, 1 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita scortisoara macinata, 1 lingura coaja rasa de portocala, 115 gr zahar fin, 60 gr unt nesarat topit, 1 ou, 5 linguri de lapte ( daca vi se pare aluatul tare, mai adaugati cateva linguri de lapte), 85 gr ciocolata razuita sau pastile de cioco menaj, 3 linguri zeama de portocale.

Se preincalzeste cuptorul. Se taie bucatile de mandarine in jumatate, intr-un bol se amesteca bine faina, praful de copt, scortisoara, coaja de portocala si zaharul. In alt bol se bat untul, oul si laptele, apoi se incorporeaza in amestecul de faina. Se adauga bucatile de mandarine (sau clementine) si pastilele de ciocolata, si zeama de portocale.
Compozitia obtinuta se toarna in forme unse bine cu unt( in cazul meu) sau in cosulete de hartie. Se coc timp de 20-25 min. Se inteapa cu o scobitoare, daca nu ramane aluat pe scobitoare, sunt gata.
Se pot decora cu zahar vanilat praf, ciocolata sau dupa imaginatie....in cazul meu am facut o pasta roz din bomboane marshallow:)

Enjoy!!

marți, 1 februarie 2011

creveti pane

...cand nu stii ce sa mai maninci, fugi repede la Real, la raionul de peste...si daca ai noroc, gasesti creveti pane congelati.....si gata-i cina.....cu salata verde, rosii..si zeama de lamaie, merge de minune....:)

Pofta mare!:)