vineri, 29 aprilie 2011

Tort Primavara

I-am dat numele acesta, dupa un comment al unor prieteni foarte buni.....si imi permit sa postez ce au spus ei :"Parca primavara s-ar fi oprit in tortul tau inainte sa-si continue drumul." Multumesc frumos, dragilor.....
Contine blat de ciocolata, mousse de ciocolata alba si fructe  ( kiwi, piersici si fructe de padure)
A fost facut pentru o fetita frumoasa, Bianca....La Multi Ani, Bianca!:)

Kinder Pingui

Reteta ...de aici.....aici,
Cu adevarat delicioasa!
Enjoy!....si curaj pentru a o prepara, nu o sa regretati:)

joi, 28 aprilie 2011

Miel la tava cu cartofi gratinati

....greu de inceput.....si tot atat de greu si mult mi-a luat sa fac asa ceva.....pentru ca nu ma vedeam in veci sa maninc miel....iata-ma......cu o bucata de miel de Lescovita, deci bio:D, in farfuria mea:).

Cum am preparat-o? ....simplu : am curatat 3 catei de usturoi pe care i-am zdrobit intr-un castron, am adaugat 3 linguri ulei de masline, 1 lingurita maghiran uscat si 1 lingurita de cimbru. Amestecul l-am intins peste bucata de carne, spalata si crestata......am uitat sa spun de sare....presarati pe carne cam 1 lingurita de sare si un praf de piper ( sau la libera alegere). Tava ( de yena) cu bucata de carne in ea gata mazgalita.....am dat-o la cuptor(incins)...si am lasat-o vreo 20 min.
Intre timp, am preparat o supa de carne....sau puteti fierbe apa (300 gr) cu condimente si ulei, turnati in tava, o acoperiti cu folie de aluminiu si nu mai umblati la ea pret de jumatate de ora, dupa care mai intoarceti bucata de carne.....si o mai tineti 60 min ( asta in functie de cuptor, al meu e destul de bland).
Intre timp, am fiert cativa cartofi in coaja......dupa ce s-au racit, i-am decojit si i-am prajit in ulei incins pana au prins o crusta. Puteti sa-i puneti si in cuptor stropiti cu ulei pana se rumenesc.
Am servit cu o salata verde cu rosii, stropita cu ulei de masline si sare.

Pofta mare!:)

marți, 26 aprilie 2011

Chec cu portocale si caramel

Ingrediente : 4 galbenusuri (ramase de la un alt preparat), si 3 oua intregi, voi puteti folosi 4 sau 5 oua in functie de marime, pe care le separati. Albusurile le bateti spuma cu 5 linguri de zahar, galbenusul il amestecati cu 4 linguri de ulei si il turnati peste albusul batut spuma. Adaugati 3 linguri de cacao, jumatate de lingurita praf de copt, un varf de cutit cu bicarbonat stins cu zeama de lamaie....se amesteca, apoi se adauga 5 linguri de faina...se inglobeaza bine.
Separat, 3 portocale curatate de coaja cu ajutorul cutitului...Atentie! sa nu va taiati, ca mine:)).....apoi taiate rondele....
Se ia un vas rotund, eu am avut unul de yena, uns bine cu unt, am asezat feliile de portocale...am turnat peste ele 4 linguri de miere, apoi am turnat aluatul. Am dat la cuptor pana sa rumenit.....incercati aluatul cu ajutorul unui betisor, daca nu se ia nimic pe el....e copt.
Se lasa sa se raceasca, apoi se rastoarna pe o farfurie.

Pentru ca nu si-a lasat destul caramel....am facut eu altul.;) Intr-un ibric, am pus 4 linguri de zahar, si l-am pus pe foc pana sa topit .....am pus o lingura de unt, 3 linguri de lapte si am mai lasat cateva clocote( sa arate ca pasta moale).
Am turnat din belsug peste chec....si bomba bombelor, am pus alaturi si o cupa de inghetata cu fistic(asta aveam in casa.....merge si cu inghe de vanilie)
Enjoy!...si mare atentie la calorii!:P

sâmbătă, 23 aprilie 2011

joi, 21 aprilie 2011

Pui Kiev

...de cand zic sa fac asa ceva, in sfarsit am reusit:P....poate nu aveam curaj din cauza usturoiului, nu ca nu imi place sau alte fitze, dar imi face rau la stomac....
Deci....am folosit : 2 bucati de piept de pui (tin sa precizez....pui Bio, crescut la Lescovita), cam 2 linguri de unt la temperatura camerei, cateva fire de patrunjel tocate marunt, 2 catei de usturoi, sare si piper dupa gust, un ou si pesmet.

Pieptul de pui l-am sectionat, adica i-am facut o gaura pe mijloc, cat sa arate ca un saculet, l-am condimentat dupa gust......untul l-am amestecat bine cu patrunjelul, usturoiul, sare si piper..dar nu ff mult....si cu ajutorul degetelor, in cazul meu, ....puteti folosi si un pos, sau o punguta in care sa puneti compozitia de unt, si sa umpleti pieptul de pui.....il dati prin oul batut si pesmet....apoi le asezati pe o tava de cuptor tapetata cu hartie pergament (pt copt), si la cuptor cu ele....pana se rumenesc.

Am vazut ca exista si varianta de a le praji, dar mi sa parut mai sanatos asa

Separat, am taiat 3 cartofi rondele, i-am condimentat cu sare, piper si rozmarin....i-am trecut prin oul ramas si pesmet, si i-am asezat in aceeasi tava cu pieptul de pui.
Am servit cu o salata de primavara( salata verde, ridichi, ardei kapia rosu, rosii, castraveti)

Poate la prima vedere pare dificil, dar .....conteaza finalul;)

Pofta buna!:)

miercuri, 20 aprilie 2011

Foi de napolitana umplute cu nuci

Avem nevoie de: -2 foi de napolitane

Crema: -200gr nuci maruntite , 100 gr zahar, 4 galbenusuri, 250 gr unt

Caramel: -200gr zahar

Mod de preparare:  Se topeste untul in cratita, apoi se adauga zaharul si urmeaza galbenusele. Se amesteca totul bine pana se ingroasa.Se adauga nuca si lasam deoparte.


Topim 200 g zahar in alta oala si turnam peste compozitia cu nuca, amestecand bine. Ea se va ingrosa treptat. Asa fierbine o punem pe o foaie de napolitana apoi peste punem repede ce-a de-a doua foaie de napolitan si presam bine.

Punem o greutate peste,  o tava si peste punem ceva greu.

Enjoy!

Prajitura cu banane si foi cu miere

Ingrediente pentru foi : 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de miere, 1 lingurita bicarbonat, 10 linguri de faina.

Ouale se separa, albusurile se bat cu 5 linguri de zahar, galbenusurile se amesteca cu 5 linguri de miere.....apoi se amesteca impreuna, se adauga 1 lingurita de bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie, si se adauga alternativ cele 10 linguri de faina.
Pe fundul unei tavi tapetata cu hartie de copt, se coc 3 foi.

Ingrediente pentru crema : 1/2 kg lapte, 1 cana de zahar, 1 budinca de vanilie, 3 banane, un pachet de unt, 3 linguri de faina.

Se pune pe foc un sfert din lapte impreuna cu zaharul, separat in laptele rece ramas, se dizolva bine budinca de vanilie, cele 3 linguri de faina si se adauga in compozitia de pe foc. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Dupa ce oprim focul, adaugam untul si amestecam pana se topeste. Lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam bananele taiate marunt.
E o prajitura pufoasa si foarte gustoasa!

marți, 19 aprilie 2011

Cascaval impachetat cu piept de pui si curry

Exact asa.....am luat 4 bucati de file piept de pui,le-am batucit bine bine,  le-am condimentat cu sare, piper, curry.....Pe fiecare bucata de file, am pus cate o feliuta de cascaval......l-am imapaturit.....l-am trecut printr-o compozitie cremoasa de ou, faina, sare, curry si apa......apoi le-am pus la prajit in uleiul incins.
Am servit alaturi de o salata proaspata de primavara(salata verde, ridichi, rosii, castraveti....si piesa de rezistenta......avocado taiat felii) stropita bine cu zeama de lamaie, ulei de masline si sare dupa gust.

Pofta mare!:)

luni, 18 aprilie 2011

Paella

Bunaaa si hranitoare....o paella cu gust de Valencia.....sau ceva pe aproape:P....probabil m-as certa putin cu spaniolii, ca ceva ceva....nu am respectat si am modificat:)
Am folosit 4 fileuri de piept de pui, pe care le-am taiat bucatele si le-am prajit  usor....apoi am adaugat 5 felii de bacon taiate......le-am calit alaturi de pui, apoi le-am scos intr-o farfurie. In uleiul incins, am pus o mana de creveti congelati, pe care i-am lasat sa fiarba, sa-si lase sucul si sa se rumeneasca putin......Dupa ce am scos si crevetii, am adaugat o ceapa taiata marunt, un ardei rosu....taiat si el la fel....o mana de mazare, si le-am lasat sa se caleasca. Orezul ( 200 gr) , l-am spalat si l-am pus in oala peste ceapa, ardei si mazare, sa fiarba pana bobul devine moale. Intre timp am adaugat un varf de lingurita de boia iute, un praf de sofran, 2 cuburi de supa de pui. Cand e aproape fiert, se pune si puiul, crevetii si baconul in oala. Se mai lasa cateva clocote, iar cand oprim focul, se adauga si 3 catei de usturoi taiati marunt. Se opreste focul, se pune capacul, si se lasa asa cca 20 min. Se serveste cu patrunjel tocat.....o felie de lamaie.....si poate imi pun si ceva parmezan:P.

Pofta buna!:)

Tort Sea Dreams 2

Are aceeasi denumire ca primul meu tort Sea Dreams...by me.....numai ca acesta are o mica modificare...Pentru ca persoana care la comandat, vroia neaparat ceva blat crocant, si cum blatul de bezea se inmoaie repede cand are crema deasupra.....eu am pus foaie de napolitana deasupra nucilor  caramelizate, si bezeaua am presarat-o deasupra tortului.

Deci......contine blat de chec cu ciocolata, mousse de ciocolata, crema de vanilie, nuci caramelizate....napolitana si bezele....
Sper sa placa  invitatilor si celor ai casei :)
La multi ani, Mateo!....azi a implinit 2 anisori:)

duminică, 3 aprilie 2011

Tort Omi

O sa vi se para ciudat ca i-am dat denumirea asta, dar mi-a placut cum i se spune unei bunici , "Omi"....atata dragoste numai intr-un cuvant:).....La multi ani, bunico!......
Are blat de ciocolata, mousse de ciocolata alba cu fistic, si imbracat in ciocolata alba.

sâmbătă, 2 aprilie 2011

Tort Pascal

Are blat de ciocolata, crema de lapte si fistic
L-am decorat cu cocos verde, fistic, si alune glazurate

O felie dulce pentru voi!:)