joi, 27 octombrie 2011

Chili con carne

Ingrediente :

- 250 gr carne tocata (vita, porc)
- un gogosar tocat marunt
- 1 ceapa tocata marunt
- 2 catei usturoi tocati
- 3 linguri de ulei
- 1 lingurita de pasta de ardei iuti ( puteti pune si 2, daca doriti mai iute)
- 2 lingurite coriandru(boabe) macinat
- 2 lingurite chimen macinat
- 1/2 lingurita cardamom
- pasta de tomate
- 2-3 linguri de ketchup
- o conserva de fasole rosie
- apa
- o lingura de cacao

Ceapa, gogosarul si usturoiul maruntit se calesc in putin ulei. Se adauga apoi carnea si se caleste si ea, pana isi schimba culoarea.
Se adauga apoi fasolea rosie din conserva, ketchup-ul, pasta de tomate si apa, atat cat sa o acopere si sa fiarba. Trebuie amestecata mai tot timpul in timpul fierberii, sa nu riscam sa se afume.
Se adauga si condimentele, se sareaza dupa gust, iar pentru un final de glorie se adauga si lingura de cacao, pentru a scoate in evidenta celelalte ingrediente si sa-i dea o usoara dulceata.
Fierberea dureaza undeva la 30 de min, deci..nimic complicat:)
Am servit cu o mamaliga cremoasa. Foarte buna.....mai ales ca am facut asa ceva pentru prima data:)

Pofta mare!

Pangasius in sos de portocale

o reteta din Israel
Ingrediente pentru 2 persoane:

- zeama de la 2 portocale
- 1 file mai mare de pangasius
- faina (pt tavalit pestele)
- condimente (sare, piper )
- 1/2 lingurita amidon de porumb
- ulei pentru prajit

Pestele se spala, se tamponeaza cu un servet de hartie pentru a absorbi apa, se taie felii, se condimenteaza, apoi se tavalesc feliile in faina si se prajesc in ulei incins pana se rumenesc. Se scot pe un servetel de hartie.
Separat, intr-o oala mica, se pune sucul de portocala la fiert. Amidonul de porumb se dizolva in putina apa rece si se adauga in sucul de portocala. Se condimenteaza cu putin piper, si se fierbe pana se ingroasa putin.

Se toarna sosul deasupra feliilor de peste si se serveste.

Se poate servi cu garnitura de cartofi fierti sau legume fierte(conopida, morcovi, dovleac)

Pofta buna!

sâmbătă, 22 octombrie 2011

Paste cu sos de macrou (creveti) si alune

Reteta originala este cu creveti, dar eu am facut-o cu macrou, pentru ca asta am avut in casa:)

Ingrediente pentru 4 persoane :
(pt 2 persoane, injumatatiti ingredientele)

- 4 linguri ketchup
- 3 linguri sos de soia light
- 2 linguri apa
- 1/2 lingurita sos de ardei iute rosu
- 350 gr paste
- 1 ardei rosu, taiat patratele
- 1 lingura ulei de masline
- 250 gr morcovi, rasi pe razatoarea mare
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 450 gr creveti congelati ( in cazul meu am folosit 2 buc macrou taiat rondele)
- 4 cepe verzi tocate fin
- 60 gr alune prajite fara sare
- 2 linguri nuca
1. Se amesteca ketchupul, sosul de soia, apa si sosul de ardei iute intr-un castronel si se pune deoparte.

2. Se fierb pastele, se strecoara si se clatesc cu apa rece. Se scurg bine si se pun deoparte.

3. Intre timp, se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se prajesc ardeiul rosu, morcovii si usturoiul 5 min. Apoi se adauga crevetii ( sau macroul) si se mai prajesc 3 min.

4. Se adauga amestecul de ketchup si ceapa verde, alunele si pastele fierte. Se tin pe foc, amestecand din cand in cand, inca 3 min. Se presara deasupra fulgii de cocos si se serveste.

Delicios.....sa aveti pofta!:)

miercuri, 19 octombrie 2011

Mix Tandoori cu salata de varza si morcov

De ce mix?....pentru ca am folosit resturi de carne de la alte preparate (miel, porc si pui) taiate bucatele. Am mai folosit lipie tortillas.
Sosul l-am preparat din iaurt danone( o cutie mica), cu o lingurita de pasta Tandoori....
Varza am taiat-o subtire, iar pentru morcov am folosit cutitul pentru cartofi, apoi am taiat julien o ceapa rosie mica. Am stropit cu ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust. Se mai poate razui si un mar.
Totul asezat frumos pe lipia calda.......super gustos si hranitor.

Pofta buna!:)

Muffins cu vanilie, coacaze si glazura de ciocolata

Ingrediente: - 3 oua
                     - 150 gr zahar pudra
                     - 175 gr faina
                     - 150 gr unt topit
                     - 1 praf de copt
                     - esenta de vanilie
                     - coacaze din compot
                    - 50 gr ciocolata pt glazurat, zahar vanilat pudra
Toate ingredientele de mai sus ( in afara de coacaze si ciocolata) se amesteca pana se omogenizeaza, se pun in formele de muffins si se dau la cuptor pana se rumenesc. In timp ce punem compozitia in formele de hartie, punem si cate o lingurita de coacaze, sau puteti pune deasupra compozitiei.
Ciocolata o topim pe baie de aburi sau la microunde intr-o canuta. Se decoreaza dupa imaginatie.
Rapide si ff gustoase:)
Enjoy!