vineri, 25 noiembrie 2011

Mix de kiwi cu iaurt si musli

Buna dimineata!de azi....incep sa iau lectii de foto:))....chiar imi doresc sa fac fotografii reusite, momentan tin cont si de indicatiile de pe blogul lui Bucatar Maniac;). Asa ca am inceput cu paharul asta....la mic dejun, pentru care am folosit, 2 bucati de kiwi, o cana de sana, si o lingura de miere. Deasupra am presarat musli de la nestle.
Le-am mixat bine bine(fara musli), am pus in pahar si l-am dat gata in 2 minute:P.
Enjoy!


joi, 24 noiembrie 2011

Pangasius cu piure de conopida si sfecla rosie

Reteta am vazut-o pe TV Paprika, si apartine lui Gordon Ramsay

Cantitati nu va pot da, pentru nici el nu specifica....dar importanta e ideea si totul se face dupa ochi in functie de numarul de persoane de la masa.

Ingrediente : Conopida care se fierbe in lapte, apoi se mixeaza si se condimenteaza dupa gust. Gordon a folosit cod, eu am avut in casa, pangasius, pe care l-am condimentat cu un amestec de sare si ardei rosu maruntit.
Intr-o tigaie, am pus 3 linguri de zahar, 3 linguri de sos de peste, o lingura apa, se pune pe foc, apoi se aseaza pestele condimentat in tigaie si se lasa sa fiarba 5 min. Eu, dupa aceasta operatie l-am asezat putin si pe grill.
Sfecla rosie, se curata de coaja, se feliaza rondele apoi betisoare, se pun intr-un bol, se stropesc cu putin ulei, sare si putina zeama de lamaie dupa gust.
Separat, se spala cateva frunze de salata, se toaca si se aseaza peste piureul de conopida, apoi sfecla rosie si pestele.
Mie mi-a placut, sper ca si voua!

Madlene cu nuca si iaurt

Ingrediente : 1 ou, 4 linguri zahar pudra, o lingura miere, 1 plic zahar vanilat, 4 linguri iaurt( eu am pus sana),, 1 lingurita praf de copt, 6 linguri faina, 4 linguri nuca. 
Am amestecat oul cu zaharul, apoi rand pe rand celelalte ingrediente, pana la omogenizare. ( le adaugati exact in ordinea cum le-am scris la ingrediente). Simplu:).
Formele de madlene le-am uns cu unt si am pudrat cu putina faina si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit.
Am servit alaturi de o ceasca de ciocolata cu lapte. Delicios......si pufos:)

Enjoy!



luni, 21 noiembrie 2011

Tort Tiramisu cu gutui si portocale

...un tort simplu, facut cam cu ce a mai ramas prin frigider de la alte praji....dar cu un final fericit:).

Nu am folosit piscoturi, de data asta am facut un blat din :
 - 4 oua
 - 4 linguri de zahar
 - 4 linguri de ulei
 - 4 linguri apa
 - 5 linguri de faina
 - coaja rasa de la lamaie
 - 1 lingurita praf de copt
 - 2 lingurite praf amidon
                                                                              
 Am separat albusul de galbenus, albusul l-am batut spuma cu zaharul adaugat treptat, apoi am adaugat cate o lingura de apa. Galbenusul l-am amestecat cu uleiul, si l-am turnat peste albusul batut spuma, ca pentru bezea. Am razuit coaja de la o lamaie, si treptat am adaugat si faina, praful de copt, amidonul, amestecand usor pana la omogenizare.
Blatul l-am copt intr-o tava cu peretii detasabili, de 18 cm, tapetata cu hartie de copt.    
Pentru crema : - 1 cutie de 250 gr mascarpone
                         - 100 gr frisca lichida batuta
                         - zahar pudra dupa gust
                         - 1 plic zahar vanilat
                         - 2 linguri lichior crema mascarpone
                         - 4 linguri de gutui coapte cu zahar si scortisoara(2-3 buc de gutui, se pot spala si taia bucati mici, puse intr-o oala pe foc cu zahar si scortisoara, putina apa, si lasate sa fiarba pana  se inmoaie)   
                       - 1 portocala, spalata si feliata rotund pt decor
                       - cacao sau nesquik (in cazul meu)
                       - ciocolata amaruie si alba razuita (optional)
                       - cafea pt insiropat blatul

Frisca am mixat-o bine, am adaugat mascarpone, zahar, zaharul vanilat, lichiorul si gutuile. Dupa ce blatul sa racit, l-am taiat in 3 parti egale, am insiropat cu cafea blatul de jos, am pus crema, si ceva gutui extra (moi), nesquik, apoi alt blat.....pana la finalizare. Am finisat tortul cu putina crema ramasa, si am decorat cu felii de portocala, nesquik, si cioco razuita.

Tortul a fost cu dedicatie pentru socrul meu, pe 22 noiembrie fiind ziua lui......

...si cam asa a fost chilarit tortul la Lescovita:))
Merita incercat:)
                                     


duminică, 13 noiembrie 2011

Muffins cu banane si nuci

Ingrediente: - 3 banane zdrobite                 
                      - 1 ou
                     - 114 gr unt topit
                     - 200 gr zahar
                     - 250 gr faina
                     - 1/2 lingurita bicarbonat
                     - 1 lingurita praf de copt
                     - 150 gr nuci (optional), se pot pune in locul lor fulgi de ciocolata , fulgi de cocos, stafide
                     - esenta de vanilie

Bananele se zdrobesc bine cu ajutorul unei furculite, se adauga oul si se amesteca bine. Separat, se topeste untul si adaugam zaharul in untul topit . Dupa ce sa topit bine zaharul, turnam compozitia peste banane. Adaugam treptat si celelalte ingrediente, amestecam pana se omogenizeaza, apoi cu ajutorul unei linguri, punem cam 3/4 in formele de copt (hartie de copt), si dam la cuptor cam 25 min. sau pana se rumenesc.



Am pus deasupra unora, branza fagaras amestecata cu zahar vanilat pudra, si cateva mandarine din compot. O combinatie excelenta, merita incercate:)

Enjoy!


vineri, 11 noiembrie 2011

Pe alese, pe culese....:P

Incep cu vedeta de azi.....le numesc asa, pentru ca au fost foarte apreciate de cine le-a mancat:)
Muffins cu banane, cioco si migdale


Muffins cu banane, migdale si scortisoara...

Muffins cu stafide, migdale, vanilie....

Muffins cu lamaie si cocos

Muffins cu banane si fulgi de cioco, glazura de branza dulce si mandarine


Muffins cu cafea.....

luni, 7 noiembrie 2011

Turtite chinezesti cu ceapa verde

Imi place tot ce este chinezesc....si ma bucur ca o cunosc pe Andreea http://andreeachinesefood.blogspot.com/2011/07/turtite-chinezesti-cu-ceapa-verde.html. Are un blog minunat, vi-l recomand si voua, celor care ma vizitati.

Azi am incercat turtitele astea, de pe blogul ei. Minunate.....stie chinezu' ce stie!;)
Reteta o gasiti la ea pe blog, cine e iubitor de mancare chinezeasca, va avea vreme sa-i rasfoiasca in intregime blogul:)

Fac o mentiune....in unele turtite am presarat si cubulete cu sunca.....asta ca sa imi pun si eu putin amprenta:P.

Enjoy!

marți, 1 noiembrie 2011

Muffins cu lamaie si cocos

Cu mana pe inima pot sa va spun, ca sunt delicioase, dementiale......Povestea a inceput de la albusurile mele din frigider, ramase de la alt preparat. Ce sa fac, ce sa fac cu ele??......rezultatul....ce se vede:P

Ingrediente : - 3 albusuri
                      - 100 gr faina
                      - 100 gr zahar
                      - 4 linguri de zeama de lamaie
                      - 3 linguri ulei
                      - 1 lingurita praf de copt
                      - 3 linguri cocos
                      - 50 gr ciocolata alba razuita
                    - esenta de vanilie
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul, adaugat treptat. Trebuie sa arate ca pentru o bezea. Se adauga apoi treptat, faina, se inglobeaza bine......apoi treptat restul de ingrediente. Deasupra, am presarat fulgi de ciocolata.
Compozitia obtinuta se pune in formele de muffins, apoi se dau la cuptorul incins in prealabil, pana se rumenesc usor. Se face testul cu betisorul.
Dupa ce le-am scos si le-am lasat sa se raceasca putin, am presarat usor putina cacao.
Sunt minunate, usor crocante la suprafata, si pufoase in interior.


Merita incercate!

Enjoy:)