duminică, 29 iulie 2012

Muffins cu pepene galben

Vorbeam de muffins cu o prietena, ....iar la un moment dat, imi spune ea.."incearca cu pepene galben, si nu o sa-ti para rau!". Hmm, nu a durat mult, eu fiind fan pepene galben,  si am trecut la fapte.

Ingrediente:
- cam 4 felii subtiri dintr-un pepene galben, potrivit, taiate cuburi
- 2 oua
- 150 gr zahar
- 150 gr unt topit
- 300 gr faina
- esenta de vanilie
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 lingurita praf de copt
- jumatate lingurita de bicarbonat
Preparare:
1.-Se pun ouale impreuna cu zaharul intr-un castron si se amesteca bine.
2.-Se toarna untul topit, se amesteca pana se topeste zaharul.
3.-Se adauga vanilia, praful de copt, bicarbonatul, se amesteca, apoi se incorporeaza faina.
4.-La final se pun bucatile de pepene galben, si se incorporeaza in compozitie.
5.-In tava pt muffins, se pun hartiile de copt, si cu ajutorul unei linguri se pune din compozitie cam 3 sferturi din marimea hartiei .
6.- Se tin la cuptor cca 25-30 min, se face testul cu betisorul.

Deosebit de aromate si gustoase, merita incercate!

Enjoy!

miercuri, 25 iulie 2012

Tort cu coacaze rosii

...daca e vara, ploua......si daca ploua, am timp sa mai scriu pe blog!:) Fiind racoare,  m-am "destrabalat" putin in bucatarie. Zilele trecute am gasit la Kaufland, coacaze rosii, la un pret exagerat de ieftin. Sa va spun? poate nu o sa ma credeti, numai la 1 leu cutia de 125 gr. Am luat numai doua, dupa care mi-a parut rau. Azi erau la 3,4 lei. Si ca sa nu ma intind cu vorba ca timpu-i scurt, sa va spun cum l-am facut.....tortul, binenteles!:P

Ingrediente:

- blat normal de pandispan cu vanilie
- 200 gr ciocolata amaruie
- 550 gr frisca lichida
- 400 gr iaurt Milli cu visine
- 100 gr ciocolata alba
- 1 plic de gelatina
- sirop pt insiropat ( am preparat vreo 5 linguri de Nesquik cu apa)
- 250 gr coacaze rosii ( le puteti inlocui cu ce va place).

Dupa ce a-ti preparat blatul, il lasati sa se raceasca si il taiati in 3 felii egale(cat se poate).
1. - Ciocolata amaruie se topeste intr-un castron la microunde.
2. - 200 gr de frisca lichida se mixeaza, apoi se amesteca cu ciocolata amaruie topita si racita. Se mixeaza impreuna.
3. - Se aseaza primul blat pe o tava, se insiropeaza, apoi se pune crema peste el si se niveleaza. Se aseaza al2lea blat peste crema, se netezesc marginile, se insiropeaza blatul si se da la frigider pana la prepararea cremei de iaurt.
4.- Se mixeaza 200 gr frisca, se adauga iaurtul si se continua mixarea pana la omogenizare. Gelatina se pune intr-o canuta cu putina apa, cat sa o acopere, se lasa 1 min la hidratat, apoi se da la microunde pt 3-4 secunde. Dupa ce am scos gelatina din microunde, se amesteca putin apoi se toarna in crema de iaurt. Se mai mixeaza putin.
5.- Crema obtinuta se pune peste al-2-lea blat, iar peste crema se aseaza al-3-lea blat.
6.- 150 gr de frisca lichida impreuna cu ciocolata alba se topeste pe foc. Atentie! frisca trebuie incalzita, sa nu fiarba. Crema obtinuta, se da pt 10 min la congelator, apoi se intinde peste blatul de deasupra.
7.- Se decoreaza cu coacaze rosii.
Revin maine cu felia.....sa vedem ce am facut azi!;)
Iata si felia!:)

Enjoy!:)

General Tso's Chicken

.....sau pui chinezesc, in varianta a2a. Reteta de inspiratie o am de la Andreea, mai exact, de aici sper sa nu se supere pe mine ca am mai adaugat ceva. Prima tura din acest preparat, am facut-o exact cum scrie pe blogul Andreei, dar in cantitate tripla. Partea buna este ca am facut-o si in stil vegetarian, adica am inlocuit carnea cu bucatele de soia.
In aceasta reteta am folosit piept de pui, pentru doua persoane.

Ingrediente:500 gr piept de pui taiat bucatele mici
3 fire de ceapa verde
1 cm de radacina ghimbir razuita
4 catei de usturoi
jumatate lingurita pasta de ardei iute
5 linguri de ulei pentru prajit


Pentru marinata de pui:
2 lingurite sos de soia
2 lingurite sos de stridii
2 lingurite sos de peste
1 cm de radacina ghimbir razuita
1 lingurita otet
2 lingurite amidon

1 lingurita de apa


Pentru sos:
6 lingurite de zahar
1 lingurita otet de vin
15 linguri de suc de rosii
1 lingura amidon
Pieptul de pui taiat in bucati mici, l-am pus intr-un castron peste care am turnat marinata. L-am tinut asa pana cand mi-am pregatit celelalte ingrediente (cca 15-20 min), apoi l-am pus l-a prajit in uleiul incins la foc mic, cu capacul pe oala. Cand zeama puiului a scazut, luam capacul si lasam sa se rumeneasca usor.

Cat timp sa rumenit pieptul de pui, am pregatit ceapa verde, partea alba am taiat-o fasii subtiri, usturoiul l-am tocat marunt, ghimbirul l-am razuit si l-am aruncat in oala peste pui impreuna cu pasta de ardei iute. Se amesteca continuu timp de 3 minute.
Toate ingredientele sosului se amesteca intr-un castron.
La final se adauga sosul si se mai fierbe 5 minute pana se ingroasa.
Partea verde de la ceapa, am taiat-o marunt, am adaugat si in sosul cu carne, am folosit-o si ca decor.

Se serveste cu garnitura de orez. Eu l-am fiert cu o lingurita de turmeric si sare dupa gust.(preferabil ff putina).

Gustos si hranitor!

vineri, 6 iulie 2012

Salam de biscuiti cu crema de cocos, si fructe

Prajituri fara coacere, cam asta ne dorim zilele astea:). Si asta incerc sa fac, pe cat posibil.

Pentru rulada de biscuiti am folosit :
- 500 gr biscuiti petit

- 300 gr lapte
- 150 gr unt
- zahar dupa gust
- 2 plicuri esenta de vanilie
- 2 linguri cacao
- 4 linguri nuca de cocos

Preparare:

Biscuitii se sfarama, eu i-am dat prin blender. Laptele se incalzeste, se adauga untul si zaharul in lapte si se amesteca pana se topesc. In lapte se mai pune vanilia si cacao. Compozitia lichida se toarna peste biscuiti, se adauga nuca de cocos, vanilia si se amesteca bine pana se omogenizeaza totul. Se da la frigider pana se prepara crema.

Crema de cocos:
- 4 linguri amidon de porumb
- 200 ml lapte

- 2 plicuri zahar vanilat
- 150 g unt 
-  6 linguri de zahar zahar (sau cat vreti de dulce)
- 4 linguri  nuca cocos

Preparare:Amidonul se dizolva in laptele rece. Se pune pe foc impreuna cu zaharul si se lasa sa fiarba, amestecand continuu pana compozitia se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga untul, zaharul vanilat si nuca de cocos. Se amesteca bine pana se topeste untul si se lasa sa se raceasca.



Separat, eu am avut si 4 jumatati de piersica din compot, 3 rondele de ananas. Le-am taiat cubulete. Puteti pune orice fel de fructe doriti : zmeura, cirese, visine.....sa arate interiorul colorat.

Dupa ce sa racit crema de cocos, o puteti pune si la frigider pentru cateva minute, asta dupa ce nu mai este fierbinte, se scoate compozitia de biscuiti , intindeti pe masa de lucru o folie de plastic, puneti biscuitii pe ea, si cu ajutorul unui sucitor intindeti compozitia, cat pentru a forma o rulada. Crema o intindeti peste biscuiti, iar pe mijloc asezati fructele. Rulati cu grija cu ajutorul foliei, strangeti bine capetele si dati la frigider pentru cateva ore sau chiar peste noapte.
Eu pentru decor am folosit cocos si zmeura tinuta pentru cateva minute intr-un bol, peste care am presarat o lingurita de zahar atat cat sa-si lase putina zeama. Deasupra am turnat toping de zmeura .
Delicioasa!

miercuri, 4 iulie 2012

Indian Soup with chickpeas - Supa indiana cu naut

Canicula mare domnule, da' de mancat tot trebuie sa mancam! De data asta am optat pentru un preparat indian, ramane la fel de gustoasa si rece.

Ingrediente:
- 2 cutii de naut (800 gr)
- 1 cartof
- 2 cm de radacina de ghimbir razuita
- 1 ceapa
- 2 catei usturoi
- 1 lingura garam masala
- 1 lingurita turmeric
- 1 lingurita coriandru
- 2 morcovi
- 150 gr mazare
- 150 gr fasole verde
- porumb dulce din conserva , cam 2 linguri

Preparare:
Ceapa se toaca marunt si se caleste usor in 3 linguri de ulei. Se adauga usturoiul razuit, ghimbirul si un morcov razuit, lingura de garam masala si se mai caleste 2 minute amestecand continuu. Se adauga 400 gr apa, cartoful si se lasa sa fiarba. Dupa ce cartoful e fiert, se ia de pe foc, si se da prin blender pana se obtine o compozitie omogena.
Se pune inapoi pe foc, se mai adauga apa (eu am avut o oala de 3 litri), apoi se pune mazarea, fasolea verde, porumbul, morcovul taiat dupa preferinta si se lasa sa fiarba pana legumele sunt aproape inmuiate. La final adaugati nautul si mai lasati sa fiarba 5 minute. In timpul fierberii, se adauga turmericul, coriandru si sare dupa gust.
Daca aveam si ceva lapte de cocos, ar fi fost mai mult decat perfect. Nu ezitati sa adaugati dupa ce opriti focul:)
Se serveste cu lipie calda.....desi, recunosc, eu am cumparat-o!

Pofta mare!

marți, 3 iulie 2012

Campionatul de gatit in aer liber - Arad 2012

Stiu ca postez rar, dar caldura si evenimentele din viata mea cotidiana nu imi mai lasa timp si pentru scris. In weekend-ul trecut am tinut neaparat sa ajung la Arad, si sa-mi cunosc prietenii virtuali.:). L-am cunoscut pe Bucataru Maniacu alias Cristian Borod si pe sotia lui, Diana Borod.
Sunt niste oameni minunati, cu care ai sta de vorba ore intregi. Sper sa mai avem ocazia sa povestim life, si pe mai racoare, ca afara erau 40 de grade:)). O poveste frumoasa o puteti vizualiza pe blogul lui BM.

L-am cunoscut si pe Uica Mihai, un om cu suflet mare:)
....pe Lepadat Angela, pe Radu
dar i-am cunoscut si pe Mehrzad si Alex, concurenti la Master Chef.
Cat despre minunile culinare vazute acolo, las imaginile sa vorbeasca:)...


Cam asta a fost pentru prima zi, in a2a nu am mai fost prezenta, desi imi doream....poate data viitoare:)
Felicitari tuturor participantilor!