joi, 20 septembrie 2012

Lemon tart

Dupa cum va povesteam ieri, cu crema Lemon curd , am facut o tarta. Gustoasa, dulce si acrisoara, numai buna pentru o zi de toamna, ploioasa ca cea de azi.

Ingrediente:
- 1 blat de tarta (de data asta am trisat, si am folosit un blat cumparat de la kaufland)
- 1 cutie de 250 gr mascarpone
- 120  gr frisca lichida
- 1 plic zahar vanilat
- 50 gr ciocolata alba topita (am topit-o la microunde)
- 3-4 linguri de crema Lemon curd ( in functie de cat de acrisoara o doriti)
Frisca lichida se mixeaza, apoi va opriti 3 linguri pentru ornat. Se adauga mascarpone, vanilia si ciocolata topita si racita, lemon curd, si se mixeaza impreuna pana se omogenizeaza.
Crema obtinuta, se intinde uniform pe blatul de tarta si se decoreaza cu frisca oprita dupa imaginatie.
Se da la rece pentru cateva ore, sau chiar o noapte.

Feliile le-am decorat cu ciocolata amaruie topita.

Enjoy!

miercuri, 19 septembrie 2012

Lemon curd

De foarte multa vreme imi doream sa incerc crema asta. Iata ca azi ia venit randul! Este foarte usor de facut, desi se face pe baie de aburi, nu-i nimic de speriat.

Ingrediente:
- 3 lamai
- 3 oua
- 170 gr zahar
- 50 gr unt
Preparare:
- Lamaile le spalati, apoi razuiti coaja galbena (sa nu razuiti si pe cea alba, ca altfel crema va deveni amara).
- Dupa ce le-ati razuit, le taiati si stoarceti sucul.
- Eu am obtinut 100 gr suc de lamaie din trei lamai potrivite.
- Amestecati toate ingredientele intr-o cratita mica (eu am folosit una cu pereti dublii), si o asezati deasupra altei oale, pe care a-ti pus-o pe foc cu putina apa in ea. Mestecati continuu in crema pana devine gelatinoasa, cam 10 min. Daca nu e o crema omogena, puneti mixa putin compozitia.
- O lasati sa se raceasca la temperatura camerei, cratita fiind acoperita cu o folie de plastic.
Cam atat, nimic complicat.


Din ea, am facut azi o tarta, dar povestea.....poate maine!

Enjoy!:)

vineri, 7 septembrie 2012

Mix de fructe cu cereale

Ca sa ne treaca de dorul verii, ca si toamna e frumoasa....desi inca nu sa instalat pe la noi, ne mai racorim cu fructe dulci si reci.....
Am folosit:- 2 pere
- 3 piersici
- mure si afine
- iaurt cremoso de la danone
- cereale gold cu miere si arahide
- iar chestia aia verde din pahar, este topingul de la ultima farama de inghetat de fistic

Perele le-am  curatat de coaja, de samburi si le-am taiat marunt marunt. Cu piersicile am procedat la fel. Le-am mixat separat, apoi am pus in pahare pe straturi impreuna cu iaurtul, si desupra cereale.

Cam atat! O toamna frumoasa va doresc!:)

Twins Cake

V-ati dorit vreodata sa aveti copii gemeni?.....mi-a trecut candva prin cap gandul asta, apoi m-am razgandit, desi ar fi frumos.....Pentru ei, gemenii, fata si baiat, am fost eu rugata sa fac un tort.
L-am gandit si l-am facut cu drag.......gandindu-ma ca ar fi ai mei.
Contine blat de ciocolata, ganache de ciocolata amaruie si crema de ciocolata alba cu visine
....si este imbracat si decorat cu fondant.

miercuri, 5 septembrie 2012

Rulada cu piersici si ciocolata

Se simte cumva miros de toamna si eu nu stiu?......nu, nu cred, inca nu sa instalat pe la noi, eu una nici nu o astept prea curand. Imi place vara, iubesc vara......soarele, serile cu luna plina, cerul instelat. Ups! devin romantica, hai sa trecem la chestii serioase.
Si ca tot vorbim de chestii serioase, tocmai am fost invitata de Alldaycooking, sa particip la "Provocarea Dulce Romanie - septembrie 2012", unde tema lunii este ......ghiciti?! "piersica". M-am potrivit la fix.

Deci, s-o luam incetisor:

Ingrediente pentru blat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 2 linguri ulei
- 1 varf de lingurita praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 2 lingurite esenta de rom
- 2 linguri cacao
Ouale se separa. Albusul se mixeaza spuma, apoi se adauga treptat cate o lingura de zahar. Galbenusul se amesteca cu uleiul, apoi se toarna peste albus. Se mixeaza impreuna, peste care se adauga praful de copt, esentele, cacao, se mixeaza bine impreuna iar la final se incorporeaza usor faina.
Compozitia obtinuta se toarna in tava cuptorului, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Se tine in cuptor cca 15-20 min, in functie de cuptor.
Dupa ce a-ti scos blatul din cuptor, se rastoarna pe blatul de lemn, se ia hartia de copt, apoi se ruleaza in hartie si se lasa la racit.

Ingrediente pentru crema:
- 5 piersici mari decojite si taiate bucati mici
- 150 gr frisca lichida
- 100 gr ciocolata maruie
Frisca se mixeaza pana se intareste. Ciocolata se topeste la microunde intr-un castron, la temperatura mica. Dupa ce sa topit, se amesteca bine (sa nu fie fierbinte cand o puneti in frisca), apoi se toarna in frisca si se mixeaza pana devine omogena.
Crema obtinuta se intinde pe blat, se presara bucatile de piersica, apoi se ruleaza la loc.
Eu am pastrat putin din crema si am pus deasupra ruladei.
Am avut si ceva mure si afine. Cam atat, nimic in plus:)

Enjoy!

luni, 3 septembrie 2012

Pui cu ciuperci si cascaval

Ingrediente:
- 2 pulpe pui
- 500 gr ciuperci
- 1 ceapa mica
- 2 catei usturoi
- 150 gr lapte
- 150 gr cascaval razuit.
- sare, piper dupa gust
- 1 varf de lingurita busuioc
- 1 varf de lingurita de rozmarin macinat

Preparare:
Mai intai ne ocupam de pui. Pulpele se spala, se condimenteaza dupa gust, si se prajesc in ulei.
Ciupercile le taiem felii, ceapa si usturoiul se toaca marunt.
In tigaia in care am prajit carnea, (mai scurgeti uleiul din tigaie, sa ramana cam o lingura), punem ceapa la calit, iar cand devine traslucida punem usturoiul. Mai lasam 1 min, apoi se adauga ciupercile. Se aseaza un capac pe tigaie, si le lasam sa fiarba in sucul propriu pana scad. Se ia capacul, si se lasa sa se prajeasca putin. Se adauga laptele si celelalte condimente. Se da in fiert, se adauga 100 gr cascaval, daca doriti compozitia mai groasa, dizolvati in putin lapte rece 1 lingura rasa de faina si apoi puneti pe foc peste ciuperci.
Compozitia obtinuta am pus-o intr-o tava de ceramica(rezistenta la temp. mari), am asezat pulpele de pui deasupra si am presarat pe ele cascaval, apoi am dat la cuptor pana sa topit cascavalul.
Pofta Buna!