duminică, 30 martie 2014

Smile spring

Azi m-am jucat putin....e prea mult soare afara si trebuie sa profitam la maxim, in toate felurile....plimbari, sport si .....fotografie :)

Ingrediente:
- jumatate de mango curatat si taiat cubulete
- iaurt grecesc
- pentru decor, zmeura congelata

Mango se pune in mixer, merge si cu mixerul vertical, se mixeaza bine pana devine ca un piure. Se monteaza in pahar, in straturi.......puteti pune si ceva cereale, ideal pentru micul dejun.....sau cina, de ce nu?! 
Bucurati-va de soare!!!!!! 

Enjoy!!! :)

Salsa de mango si avocado

De efect pentru zile insorite.....

Ingrediente:
- jumatate de mango curatat si taiat cubulete 
- 1 buc avocado curatat, si taiat cubulete
- zeama de la jumatate de lamaie
- o lingurita de otet de orez (optional)
- 1 fir ceapa verde
- un strop de ulei de susan
- ardei rosu iute ( optional )
- sare dupa gust

Totul se amesteca intr-un castron, se monteaza pe farfurie cu ajutorul unui inel de inox, si se serveste ca garnitura . Eu l-am servit alaturi de un gratar de pui.
O duminica insorita si vesela !!!!!!!

Enjoy! :)

marți, 25 martie 2014

Muffins cu mere, pere, nuci, scortisoara si topping de ciocolata alba

Dedic postul acesta in memoria mamei mele, trecuta in nefiinta exact acum 14 ani!!!! Imi e dor de tine mama, si imi va fi cate zile voi avea!!!!

Ingrediente:
- 2 oua
- 150 gr zahar ( uneori mai pun 100 gr zahar pudra vanilat, si 50 gr zahar normal sau 2 linguri miere)
- 150 gr unt topit
- 300 gr faina ( daca vreti mai light, puteti pune 150 gr faina integrala si 150 gr fulgi de ovaz)
- zahar vanilat
- o lingurita scortisoara
- 2 mere si 2 pere (mici) curatate de coaja si tocate marunt
- o mana de nuca macinata
- 1 lingurita rasa de praf de copt si un varf de lingurita de bicarbonat
- 10 linguri de frisca lichida (iese mai fina compozitia)
Ouale se amesteca cu zaharul, untul topit (cald), pana se topeste zaharul. Se adauga praful de copt, bicarbonatul, scortisoara (cam o lingurita), se amesteca bine, se adauga frisca, apoi faina.
Se incorporeaza usor, se adauga merele si nuca, se incorporeaza si ele.
Nu trebuie sa fie o compozitie tare dar nici foarte moale, cat sa curga usor de pe lingura.
Compozitia obtinuta, se pune in hartiile de copt, asezate in forma de muffins, si se da la cuptor (incins in prealabil) cca 30 min., pana se rumenesc si trece testul cu betisorul.
Glazura de ciocolata alba:
- 100 gr ciocolata alba (topita la microunde)
- 5 linguri de frisca lichida
Ciocolata topita se amesteca bine cu frisca, apoi muffins-urile racite se inmoaie in glazura.
Le decorati cu nuca macinata sau dupa imaginatie.

De ele s-au bucurat astazi colegele de servici, au fost devorate instant!

Enjoy!!! :)

duminică, 23 martie 2014

Cheesecake cu ciocolata (fara coacere)

Simplu, rapid si foarte gustos!

Ingrediente pentru blat:
- 250 gr biscuiti petit sfaramati
- 150 ml lapte
- 100 gr unt
- zahar dupa gust
- zahar vanilat

Ingrediente pentru crema:
- 500 gr branza dulce (Lidl)
- 200 gr ciocolata amaruie
- 200 gr frisca lichida (Meggle)
- fructe de padure si capsuni pentru decor
Biscuitii sfaramati se amesteca cu laptele cald, in care am topit untul, zaharul si zaharul vanilat. 
In tava detasabila ( 18 cm), unsa cu unt, tapetata cu hartie de copt, am asezat blatul de biscuiti si am nivelat peretii. Se da la frigider pentru cca 30 min, sau pana se prepara crema.

Ciocolata se topeste pe baie de aburi sau la microunde. Frisca se mixeaza bine. Branza dulce o amestecam cu ciocolata topita, apoi se pune peste frisca si se mixeaza pana la omogenizare.
Compozitia obtinuta se pune peste blatul de biscuiti, se niveleaza, iar daca va ramane crema, puteti decora partea de deasupra cu ajutorul unui pos.

O parte din fructe, le-am pus pe foc cu 3 linguri de zahar pana s-au inmuiat si si-au lasat sirop.

Se lasa la frigider cca 3-4 ore, apoi se scoate usor din forma, se desprinde hartia de pe blat, asezati usor pe un platou si serviti alaturi de sosul de fructe.

Eu azi mi-am turnat peste felie si ceva sos de caramel .....DIVIN ! ;)

Enjoy!!!

duminică, 16 martie 2014

Mini cheesecake cu nuci, mere si portocale caramelizate

Imi place din ce in ce mai mult cheesecake, si ma gandesc la tot felul de combinatii, pe care sper sa le pun in practica, si mai apoi sa vi le arat si voua.
Am folosit aceeasi reteta de baza de cheesecake , numai ca de data asta, am injumatatit cantitatile, si le-am pus in hartiute de briose, pe care le-am copt in tava pt briose.

Ingrediente pentru blat:
- 100 gr biscuiti petit
- 50 gr unt moale
- 3 linguri zahar pudra sau dupa gust

Biscuitii se sfarama , untul se topeste pe foc, se toarna peste biscuitii amestecati cu zaharul si se incorporeaza bine.
Cam o mana din compozitie o asezati in hartiuta pt briose, si presati bine. 

Ingrediente pentru crema de branza:
- 500 gr branza fina ( de la Lidl)
- zahar pudra dupa gust
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2  oua
- 2 linguri faina
- 6 linguri  frisca lichida

Am pus branza intr-un castron mare de plastic. Am amestecat-o bine cu zahar pudra , zahar vanilat. 
Pentru ca branza e foarte fina, nu am folosit mixer, totul a fost amestecat cu lingura.
Am adaugat frisca lichida, am incorporat usor si faina, apoi am pus cate un ou amestecand incontinuu..
Cu ajutorul unei linguri,  am pus din compozitia de branza  peste blatul de biscuiti, apoi am dat la cuptor pt 60 min, incins in prealabil (cuptorul meu e mai lenes).  
Lasati in cuptor pana vedeti ca incepe sa se rumeneasca deasupra, si mijlocul tremura. Stingeti focul, intredeschideti usa cuptorului si lasati sa se raceasca in cuptor.
Dupa ce s-au racit, le-am scos usor din hartia pt briose. 
Pentru compozitia de caramel:

- 100 gr zahar
- 1 mar ( decojit si taiat cubulete)
- 1 portocala (decojita si taiata felii
- 50 gr nuca macinata
- 50 gr unt
- 5 linguri frisca lichida
Zaharul se caramelizeaza, se adauga untul, se amesteca bine pana se topeste, se adauga nucile, se amesteca cca 1 min, apoi se pun merele si portocalele. Se mai lasa 2 min pe foc, apoi se adauga frisca si se lasa sa fiarba cca 3-5 min, pana se ingroasa putin sosul.
Compozitia se aseaza peste mini-cheesecake.

Enjoy! :)