vineri, 16 mai 2014

Sparanghel alb la cuptor

Acum doua zile in Kaufland, am dat nas in nas cu Maria Sa ....Sparanghelul Alb! M-a tras de maneca si mi-a soptit: nu crezi ca ar fi cazul sa facem cunostinta??...hai ca am un pret bun! ;). Buuuun.....am zis, si am facut cunostita, apoi l-am luat acasa :))
Ce-am facut cu el, sau el cu mine....va las sa deslusiti in continuare! :P ;)

Ingrediente:
- o legatura de sparanghel alb
- 200 gr iaurt grecesc
- 1 lingurita mustar dulce ( cu miere )
- 6 linguri lapte
- 1 ou
- 50 gr cascaval
- 20 gr unt 
- 2 oua fierte (tari)
- sunca presata sau kaiser ( dupa preferinte)

Sparanghelul se curata bine, se spala si se fierbe cca 15 min. Iaurtul, mustarul, laptele,oul, cascavalul, sarea si piperul se amesteca bine si se toarna peste sparanghelul fiert, asezat intr-o tava unsa cu unt. Deasupra de presara bucati mici de unt. Se da la cuptor, incins in prealabil, cca 30 min.
Dupa ce a-ti scos din cuptor, se razuie oul si se presara peste sparanghel.
Optional, se serveste alaturi de sunca presata prajita sau kaiser prajit.

Enjoy!!!


miercuri, 14 mai 2014

Yellow cake

Tort facut cu multa  dragoste pentru draga mea Adina, buburuza, cum o alint eu! :)

Contine blat de cacao, ganache de ciocolata alba si mousse fructe de padure

Cannelloni cu spanac si ricotta

Pauzele mici (la mine-s cam mari) si dese......stiti voi ce iese! ;)...

Ingrediente:
- un pachet cannelloni ( eu l-am cumparat de la Lidl)
- 1 pachet de 450 gr spanac cu smantana ....stiu, am trisat :P ( tot de la Lidl)
- 1 cutie de 250 gr ricotta
-  cca 450 gr de rosii taiate in pasta de tomate( apoi pasate, date prin blender) 
- sare si piper dupa gust
- 1 lingurita oregano
- cascaval si parmezan razuit
Spanacul se dezgheata pe foc (conform instructiunilor de pe pachet), se lasa sa se racoreasca putin apoi se amesteca cu ricotta. Se condimenteaza dupa gust. Cu ajutorul unui pos, umpleti cannelloni cu compozitia obtinuta.
Pasta de tomate se pune pe foc, si se lasa sa fiarba 2-3 min. Se condimenteaza dupa gust, se adauga oregano, apoi se toarna peste cannelloni pe care le-ati asezat intr-o tava de yena. Se acopera cu o folie de aluminiu, apoi se dau la cuptor ( incins in prealabil) , cca 30-40min, pana cand pastele s-au inmuiat si sosul de rosii s-a ingrosat.
Se presara cascaval si parmezan razuit, si se mai da la cuptor pana se topeste cascavalul.
Ideale pentru zile ploioase si reci! 

Enjoy! :)