Ingrediente : - 300 gr felii de mandarine din compot, 225 gr faina pentru prajituri, 1 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita scortisoara macinata, 1 lingura coaja rasa de portocala, 115 gr zahar fin, 60 gr unt nesarat topit, 1 ou, 5 linguri de lapte ( daca vi se pare aluatul tare, mai adaugati cateva linguri de lapte), 85 gr ciocolata razuita sau pastile de cioco menaj, 3 linguri zeama de portocale.
Se preincalzeste cuptorul. Se taie bucatile de mandarine in jumatate, intr-un bol se amesteca bine faina, praful de copt, scortisoara, coaja de portocala si zaharul. In alt bol se bat untul, oul si laptele, apoi se incorporeaza in amestecul de faina. Se adauga bucatile de mandarine (sau clementine) si pastilele de ciocolata, si zeama de portocale.
Compozitia obtinuta se toarna in forme unse bine cu unt( in cazul meu) sau in cosulete de hartie. Se coc timp de 20-25 min. Se inteapa cu o scobitoare, daca nu ramane aluat pe scobitoare, sunt gata.
Se pot decora cu zahar vanilat praf, ciocolata sau dupa imaginatie....in cazul meu am facut o pasta roz din bomboane marshallow:)
Enjoy!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu