Ingrediente pt max 15 buc : 500 gr faina, drojdie proaspata cat o nuca, 1/2 lingurita zahar, 1/2 lingurita sare, 2 oua, 150 gr iaurt, 50 gr unt moale, apa sau lapte cald cat cuprinde, 2 galbenusuri pt uns pachetelele.
Umplutura : 400 gr branza, 1 ou, zahar vanilat, 50 gr susan pt decor.
Drojdia se dizolva in putina apa sau lapte cald cu zaharul si sarea, apoi se adauga in faina cernuta. Se pun ouale batute cu iaurtul, untul topit si se framanta pana se obtine un aluat moale dar sa nu se lipeasca de maini.
Aluatul se lasa la crescut langa o sursa de caldura ( pe aragaz, iar cuptorul sa fie incalzit), cam jumatate de ora. Dupa ce a crescut, se rup bilute din aluat, se intind pe masa de lucru tapetata cu faina , se adauga cate o lingura de umplutura, se impacheteaza, se ung cu ou, se prasara susan si se da la cuptor cam 30 min, in functie de cuptor, pana devin aurii.
Din acelasi aluat am facut si pachetele cu sunca si cascaval,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu