Ingrediente aluat: - 500gr faina alba,drojdie proaspata cat o nuca, sare, zahar, 2 oua,2 galbenus de ou pt uns, 100 gr unt, aprox. 600 ml apa calduta.
Drojdia o inmuiem cu putina apa calda, sare si un varf de lingurita zahar, si amestecam impreuna cu untul topit,2 oua, faina si apa pana obtinem un aluat moale dar nu lipicios. Lasam la crescut langa o sursa de caldura pana isi dubleaza volumul.
Umplutura poate fi din orice dorim si avem prin casa : sunca, ciuperci taiate, sos de rosii, busuioc, cimbru, oregano, ceapa calita usor, usturoi dupa preferinte.
Dupa ce a crescut aluatul, se rupe cat sa formam bilute si le intindem in forma rotunda pe masa de lucru tapetata cu faina. Marginile aluatului le umezim cu putina apa, sa se lipeasca bine, apoi punem cate 2-3 linguri din cele mentionate mai sus, amestecate in prealabil. Dupa ce am umplut si lipit marginile, ungem cu galbenus de ou si dam la cuptor pana se rumeneste, pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Enjoy!:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu