Ingrediente pt 4 portii : - un piept pui, 100 gr alune decojite, 2 linguri cu faina, 2 albusuri, 2 linguri miere, 2 linguri otet balsamic, 2 linguri sos de soia, 1 lingura cu unt,3 linguri cu ulei, sare, piper.
Se bate albusul spuma si se incorporeaza faina cu un praf de sare. Se trece prin amestec pieptul de pui taiat cubulete. Se incinge in tigaie sau in wok, untul cu uleiul si se prajesc cateva minute bucatile de pui, pana se rumenesc. Se scot pe un serbet de hartie pentru a absorbi excesul de grasime.
Se incorporeaza otetul in miere, si se pune apoi pe foc pana da in 1-2 clocote. Se toarna fierbinte peste bucatile de pui. Alunele se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei pana devin aurii.
Se serveste cu garnitura simpla de orez sau piure de cartofi, puiul fiind garnisit cu alune si sos de soia.
Pofta buna!:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu