Ingrediente pentru 6 persoane : 1 cana si jumatate de orez, 2 lingurite praf de curry, sare, 700 gr carne tocata din piept de pui, 3 cartofi razuiti, jumatate dovlecel razuit, un morcov potrivit razuit, o sfecla rosie mica razuita, 1 lingurita praf de curry, 3 linguri telemea de oaie razuita, un ou, pesmet, sare, piper dupa gust si ulei pt prajit.
Orezul se spala si se fierbe. La sfarsit inainte de a stinge focul se condimenteaza cu 2 lingurite praf de curry, sare...dupa gust. Cand sa fiert, se stinge focul si se acopera cu capacul oalei.
In carnea macinata se adauga cartofii, dovlecelul, morcovul, sfecla rosie, telemeaua, condimentele, oul...si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se formeaza bilute, sau forma dorita, se tavalesc prin pesmet si se prajesc in ulei incins pana se rumenesc. Se servesc alaturi de garnitura de orez sau piure de cartofi.
Chiftelutele au un gust minunat, merita tot efortul.
Pofta buna!:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu