Numai buna pentru zile reci, chiar daca la vremea asta, prunele sunt un pic mai scumpe, tarta asta isi merita toti banii!
Ingrediente aluat :
- jumatate pachet de unt
- 200 gr faina
- 30 ml apa
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 2 linguri zahar
- 1 lingurita scortisoara (optional)
- 1 lingurita praf de copt
- vanilie, un praf sare, un ou pentru uns.
Aluatul : taiem untul in bucatele mici, si mixam cu faina, praful de copt, sarea si zaharul. Adaugam zeama de lamaie si vanilie, pana se omogenizeaza bine.
Asezam aluatul intr-o forma, iar desupra punem hartie de copt si fasole sau orez. Se da la cuptor, incins in prealabil, timp de 15 min.
Intre timp se prepara umplutura.
Umplutura:
- 1 kg de prune
- scortisoara (optional)
- zahar vanilat
- zahar dupa gust
- 1 lingura de amidon
.
Prunele se spala, se scot samburii si se taie felii. Se amesteca cu zahar dupa gust, scortisoara, vanilia si amidonul.
Dupa cele 15 min cat a stat aluatul in cuptor, scoatem tava, inlaturam hartia de copt cu greutatea pusa deasupra ei, si asezam prunele. Cu aluatul ramas, se formeaza diverse modele pe care le puteti pune deasupra prunelor. Se unge aluatul cu ou batut si se presara zahar (eu am presarat zahar brun).
Se da din nou la cuptor pt 40 min.
Delicioasaaaaaaa!!!!!!!
5 comentarii:
O minunatie tarta ta!!!Arata excelent!Yummy!Pupici!
Tare bine aratã...super apetisantã:)pup
Delicioasa!! Imi plac tartele cu prune, sau orice alt fruct.
De acord cu tine...delicioasaaaaa! :))
Weekend frumos, pupici draga mea!
Multumesc fetelor! Va pup cu drag!:*
Trimiteți un comentariu