Toti consumatorii deliciosului iaurt Danone Nutriday sunt invitati la concurs! Detalii aici.
Cu aceasta reteta voi participa si eu la concursul Danone Blog Chef.
Sper sa va placa si sa ma votati!!!
Sper sa va placa si sa ma votati!!!
Ingrediente aluat:
- 1 ou
- 150 gr zahar
- 300 gr faina
- 125 gr unt topit
- 1 lingurita rasa praf de copt
- un varf lingurita bicarbonat
- 6 linguri de piure de sfecla rosie ( am fiert jumatate de sfecla pe care am mixat-o)
- 3 plicuri zahar vanilat
- esenta de portocale
- coaja razuita de la o portocala
- 2 pachete de biscuiti oreo
Preparare:
Oul se pune intr-un castron, se adauga zaharul si se amesteca. Se toarna pe ou si zahar untul topit ( sa fie cald), se amesteca pana se topeste zaharul. Se incorporeaza usor piureul de sfecla rosie. Se adauga praful de copt, bicarbonatul, esentele, coaja razuita de la o portocala, si la final se incorporeaza faina.
In tava de copt, se aseaza hartiile pt cupcakes, iar in hartii se pune cate un biscuit oreo. Peste biscuit se pune din compozitie cu ajutorul lingurii.
Se introduc in cuptor, incins in prealabil, timp de 25-35 min. Se face testul cu scobitoarea.
Ingrediente pentru frosting:
- 200 gr frisca
- 250 gr ricotta (puteti pune si branza dulce sau mascarpone)
- 1 cutie mica de iaurt Danone
- 2 plicuri zahar vanilat
- 4 linguri de zahar pudra
Frisca se mixeaza, apoi se adauga branza, iaurtul, zaharul vanilat si zahar pudra dupa gust. Se mixeaza bine, apoi se da la frigider pana se racesc briosele.
Partea de sus, va deveni partea de jos. Ca sa aiba stabilitate, taiati motul cu un cutit. Cu ajutorul unui pos, puneti crema si ornati partea cu biscuitul.
Enjoy!
3 comentarii:
Arata minunat!
Super arata, ai votul meu! :*
Multumesc Timea! :*
Multumesc draga Liana, voturile o sa fie pe fb! :) te pup
Trimiteți un comentariu