Incet, incerc sa imi revin din starea in care am picat acum vreo 2 luni in urma. Sper sa imi scuzati absenta, si sper sa trec cu bine peste toate. Mai sper ca voi toti care ma cititi, aveti o vara superba, cu vacante frumoase si multe impliniri.
Ca sa nu intram prea mult in melancolie, va spun ca ieri am facut cel mai fin si cel mai cremos cheesecake. M-am tot uitat pe bloguri culinare, am citit fiecare cuvintel si ingredient....., apoi m-am oprit pe blogul Laurei Laurentiu. Mi-a placut ce scrie, cum scrie, si ma convins. Zis si facut, am pus in practica, mai ales ca aveam o galetuta de 1 kg de branza dulce (de la Lidl), pe care am cumparat-o exact pt cheesecake.
Ingrediente pentru blat:
- 200 gr biscuiti petit
- 100 gr unt moale
- 3, 4 linguri zahar pudra sau dupa gust
Biscuitii se sfarama ( eu i-am lasat aproape ca pt salamul de biscuiti), untul se topeste pe foc, se toarna peste biscuitii amestecati cu zaharul si se incorporeaza bine. Se aseaza intr-o tava cu diametrul de 27 cm, unsa bine cu unt si tapetata cu hartie de copt (numai partea de jos, nu si peretii).
Ingrediente pentru crema de branza:
- 1 kg branza fina ( de la Lidl)
- zahar pudra dupa gust
- 2 plicuri zahar vanilat
- 3 oua
- 4 linguri faina
- 2 banane taiate marunt ( optional)
- 150 ml frisca lichida
Am pus branza intr-un castron mare de plastic. Am amestecat-o bine cu zahar pudra (cred ca am pus vreo 6 -7 linguri), zahar vanilat.
Pentru ca branza e foarte fina, nu am folosit mixer, totul a fost amestecat cu lingura.
Am adaugat frisca lichida, am incorporat usor si faina, apoi am pus cate un ou amestecand incontinuu, iar la final am pus bananele maruntite.( puteti face si fara banane)
Compozitia de branza am turnat-o peste blatul de biscuiti, apoi am dat la cuptor pt 60 min (cuptorul meu e mai lenes). Lasati in cuptor pana vedeti ca incepe sa se rumeneasca deasupra, si mijlocul tremura. Stingeti focul, intredeschideti usa cuptorului si lasati sa se raceasca in cuptor.
Dupa ce sa racit, am scos-o usor din forma (am desprins peretii cu o spatula de lemn) , si am dat la frigider pana a2a zi. (era deja ora 23 la mine).
Pentru fructe ( puteti folosi afine, fructe de padure, mere ....etc)
- 1 plic tort gelee
Am servit cu afine (500 gr), fierte cu putin zahar (cam 5 linguri)si plicul de gelatina, cca 2-3 min, apoi se lasa sa se raceasca.
Enjoy! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu