marți, 15 februarie 2011

prajitura cu crema de cocos

sursa Edith


Ingrediente :- un pachet foi piscot cu cacao (cumparate)

Pt crema (reteta Amalia)

670 ml lapte (se poate pune si lapte de cocos)
70 g amidon de porumb
2,5 linguri de zahăr
70 g ciocolată albă (cu cocos am pus eu)
170 g unt la temperatura camerei
100 g zahăr pudră
5-6 linguri de nuca de cocos

Se amesteca 100 ml de lapte cu zahar şi cu amidon de porumb. Se pun restul de 570 ml de lapte intr-o craticioara, se adauga ciocolata alba si incalziti la foc mic pana da in clocot. Reduceti focul si adaugati amestecul de amidon amestecand mereu .

Continuaţi sa amestecati până când se ingroasa. Veţi şti că este suficient de gros, dacă, atunci când radeti partea de jos a oalei cu lingura, puteţi vedea fundul oalei.  Adaugam nuca de cocos si lasam sa se raceasca.
Mixam untul cu zahărul pudră şi adaugati crema de lapte.
Lasati putin sa se raceasca (amestecati din cand in cand pentru ca face crusta deasupra).
Apoi umpleti foile. Se da la frigider pt cateva ore, chiar si pentru o noapte.
Se poate decora dupa imaginatie.

E o prajitura foarte buna si foarte fina!

Enjoy!:)

2 comentarii:

Sarea in bucate spunea...

hmmmm, mi-ai facut o pofta, arata super bine si cu siguranta e f buna...mai ales ca ador cocosul:)

Dia spunea...

e fff bunaaa, si eu parca as mai face-o zilele astea:))