....un tort facut de data asta cu blat de cozonac....., taiat felii si asezat in interiorul unui inel de forma detasabila(18 cm). Blatul l-am insiropat cu zeama de la un mango si o portocala fierte cu 3 linguri de zahar brun.
Crema : 4 mere mari, 4linguri zahar pudra, 1 lingurita scortisoara, 2 lingurite gelatina hidratata in apa cat sa o acopere, 400ml frisca.
Am copt merele 30-35 min pana s-au inmuiat. Le-am lasat putin la racit, apoi am scobit miezul cu o lingurita. Am amestecat miezul de mar cu zaharul pudra si scortisoara in blender impreuna cu 200 gr frisca lichida, apoi am adaugat gelatina(pe care am topit-o cateva secunde la microunde) iar la sfarsit frisca batuta. Le-am mai mixat pe toate impreuna si am montat tortul......felie de cozonac,insiropat...bucatele de mango si portocala, crema, cozonac, insiropat....crema.
Pentru decor, am folosit 2 portocale fierte atat cat sa se inmoaie coaja, le-am lasat sa se raceasca si le-am taiat felii. Am decorat cu ciocolata topita.
Enjoy!:)
2 comentarii:
Super aspectuos tortul tau!!! felicitari
multumesc, Bianca!
Trimiteți un comentariu