sâmbătă, 19 februarie 2011

tort cu mousse de mere, scortisoara si portocale

....un tort facut de data asta cu blat de cozonac....., taiat felii si asezat in interiorul unui inel de forma detasabila(18 cm). Blatul l-am insiropat cu zeama de la un mango si o portocala fierte cu 3 linguri de zahar brun.
Crema : 4 mere mari, 4linguri zahar pudra, 1 lingurita scortisoara, 2 lingurite gelatina hidratata in apa cat sa o acopere, 400ml frisca.

Am copt merele 30-35 min pana s-au inmuiat. Le-am lasat putin la racit, apoi am scobit miezul cu o lingurita. Am amestecat miezul de mar cu zaharul pudra si scortisoara in blender impreuna cu 200 gr frisca lichida, apoi am adaugat gelatina(pe care am topit-o cateva secunde la microunde) iar la sfarsit frisca batuta. Le-am mai mixat pe toate impreuna si am montat tortul......felie de cozonac,insiropat...bucatele de mango si portocala, crema, cozonac, insiropat....crema.
 
Pentru decor, am folosit 2 portocale fierte atat cat sa se inmoaie coaja, le-am lasat sa se raceasca si le-am taiat felii. Am decorat cu ciocolata topita.



 
 
Enjoy!:)

2 comentarii:

Bianca spunea...

Super aspectuos tortul tau!!! felicitari

Dia spunea...

multumesc, Bianca!