miercuri, 29 iunie 2011

Chec cu ciocolata

Ingrediente : 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, 3 linguri de cacao, o lingurita praf de copt, un varf de lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie, 4 linguri de ulei, esenta de vanilie, coaja razuita de la o lamaie, cirese din dulceata pentru decor (optional).
Preparare : Ouale se separa, albusul se bate bine, apoi se adauga treptat cate o lingura de zahar.....batem continuu pana devine ca o bezea. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, apoi turnam peste albusuri. In castronul unde am amestecat galbenusurile, turnam putin din compozitia de albus_galbenus, si amestecam cu cacao.
In compozitie albus-galbenus, adaugam praful de copt si bicarbonatul, amestecam bine, apoi treptat punem cate o lingura de faina, amestecand usor.

Intr-o tava de chec, unsa cu ulei si tapetata cu faina, turnam compozitia, apoi punem si compozitia de cacao, amestecand-o usor cu miscari circulare.
Se da la cuptor pana se rumeneste, si se poate incerca cu scobitoarea. Daca nu se ia nimic pe ea, e gata.

Se lasa putin sa se raceasca in forma, apoi se scoate usor. Dupa ce sa racit complet, se pudreaza cu zahar vanilat si optional se decoreaza cu cirese.
E bun si merge de minune cu o cana de lapte, la mic dejun sau cina:)

Enjoy!

Niciun comentariu: