Ingrediente : 250 gr piscoturi (un pachet mic), cca 500 gr capsuni.
Pentru mousse de ciocolata : 125 ml frisca lichida, 250 gr ciocolata alba (de menaj sau primola, etc), 2 gr gelatina , 300 ml frisca batuta.
Se prepara mai intai mousse-ul de ciocolata. Cei 125 ml frisca lichida, o incalzim, si topim in ea ciocolata maruntita. Gelatina o inmuiem in apa, cat sa o acopere, apoi o punem in ciocolata calda si amestecam continuu sa se dizolve. Lasam ciocolata sa se raceasca, si batem bine 300 ml frisca., apoi turbam in ea ciocolata racita. ATENTIE! NU se pune ciocolata calda in frisca pentru ca se taie.
Batem totul bine si se da la frigider.
Capsunile se spala si se feliaza. O parte din ele le fierbem cu 3-4 linguri zahar sa obtinem un suc, in care sa inmuiem piscoturile.
Piscoturile se pot inmuia si in alt sirop (fructe de padure).
Piscoturile se inmoaie in sirop, se aseaza pe o tava de forma pe care o doriti, se pune un rand de piscoturi, crema, capsuni feliate, piscoturi, crema si capsuni.
Foaaarte gustos!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu