Ingrediente aluat : - jumatate pachet de unt
- 200 gr faina
- 30 ml apa
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 2 linguri zahar
- 1 lingurita praf de copt
- vanilie, un praf sare, un ou pentru uns.
Ingrediente umplutura:
- 1,5 kg mere spalate, curatate de coaja si cotor, taiate bucati mici
- zahar dupa gust
- scortisoara
- lamaie confiata (optional)
- o mana de stafide
- 2, 3 linguri de migdale macinate(optional)
- vanilie
Merele le curatam de coaja si de cotor, le taiem bucati mici si le calim cu o lingura de unt si zahar pana scade zeama. La final adaugam stafidele, migdalele macinate si lamaia confiata. Dupa ce oprim focul punem si scortisoara.
Aluatul : taiem untul in bucatele mici, si mixam cu faina, praful de copt, sarea si zaharul. Adaugam zeama de lamaie si vanilie, pana se omogenizeaza bine.
Asezam aluatul intr-o forma(cu pereti detasabili sau forme mici de briose), punem umplutura si formam grilaj. Ungem cu ou , presaram cu zahar si dam la cuptor vreo 40 de min.
...si pentru ca mi-a mai ramas putin aluat, am pus intr-o forma mica de savarine, iar umplutura este cu o para si o gutuie razuita.
Deja miroase a toamna!
Enjoy!
5 comentarii:
Ce frumos ti-a iesit. Pup!
Multumesc, impletitura nu prea e cum am vrut, dar....invat eu;). Pup si eu:*
Foarte bine arata.
Multumesc, Cristina!:) am refacut-o de Craciun, dar am pus in ea si fructe de padure, e delicioasa:). Pup:*
Andreea, ce surpriza!:)Multumesc, pup si eu tare tare:*
Trimiteți un comentariu