marți, 27 septembrie 2011

Tarta cu mere

Ingrediente aluat :  - jumatate pachet de unt

                                - 200  gr faina
                                - 30 ml apa
                                - 1 lingurita zeama de lamaie
                                - 2 linguri zahar
                                - 1 lingurita praf de copt
                                - vanilie, un praf sare, un ou pentru uns.
Ingrediente umplutura:
                               - 1,5 kg mere spalate, curatate de coaja si cotor, taiate bucati mici
                               - zahar dupa gust
                               - scortisoara
                               - lamaie confiata (optional)
                               - o mana de stafide
                               - 2, 3 linguri de migdale macinate(optional)
                               - vanilie


Merele le curatam de coaja si de cotor, le taiem bucati mici si le calim cu o lingura de unt si zahar pana scade zeama. La final adaugam stafidele, migdalele macinate si lamaia confiata. Dupa ce oprim focul punem si scortisoara.


Aluatul : taiem untul in bucatele mici, si mixam cu faina, praful de copt, sarea si zaharul. Adaugam zeama de lamaie si vanilie, pana se omogenizeaza bine.
Asezam aluatul intr-o forma(cu pereti detasabili sau forme mici de briose), punem umplutura si formam grilaj. Ungem cu ou , presaram cu zahar si dam la cuptor vreo 40 de min.
...si pentru ca mi-a mai ramas putin aluat, am pus intr-o forma mica de savarine, iar umplutura este cu o para si o gutuie razuita.

Deja miroase a toamna!

Enjoy!

5 comentarii:

sara & Miki spunea...

Ce frumos ti-a iesit. Pup!

Dia spunea...

Multumesc, impletitura nu prea e cum am vrut, dar....invat eu;). Pup si eu:*

Cristina spunea...

Foarte bine arata.

Dia spunea...

Multumesc, Cristina!:) am refacut-o de Craciun, dar am pus in ea si fructe de padure, e delicioasa:). Pup:*

Dia spunea...

Andreea, ce surpriza!:)Multumesc, pup si eu tare tare:*