I'm back! ....sunt in viata pentru cei care m-au dat disparuta! :)
La Multi Ani, 2013!!! Sa dea Domnul sa avem cu totii un an mai bun, plin de bucurii si impliniri, sa fim sanatosi sa-l putem intampina cu bucurie si pe 2014! :)
Revin in forta dupa cateva saptamani pe care le-am petrecut acasa la mare, pe la socrii......unde am petrecut si Craciunul Sarbesc.
Si ca sa ne fie anul roz, vin si eu cu un cremes roz, cu aroma de trandafiri si scortisoara, stropit cu ciocolata dulce!
Ingrediente:
- un pachet foi de cremes
- 1 litru lapte
- 6 galbenusuri
- 10 linguri zahar
- 10 linguri amidon
- esenta de trandafiri ( cativa stropi, nu prea mult ca e foarte tare aroma)
- 3 plicuri zahar vanilat
- 1 plic zahar vanilat cu scortisoara
- cateva picaturi de colorant alimentar rosu.
- 300 gr frisca ( optional)
- 100 gr ciocolata cu lapte
- cirese confiate pentru decor
Preparare:
Se pun pe foc 800 ml lapte. In cele 200 gr de lapte se dizolva amidonul. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si esentele, peste care se varsa laptele cu amidonul. Compozitia de lapte cu galbenus si amidon se varsa in cratita cu lapte si se amesteca pana se ingroasa. Pana sa inceapa sa fiarba, picurati si stropii de colorant alimentar pana la nuanta dorita.
Dupa ce sa ingrosat, se toarna peste foaia de cremes. Optional, se bat si cele 300 gr frisca si se intinde peste crema roz, apoi se acopera cu cealalta foaie de cremes.
Se da la frigider pana a2a zi.
Ciocolata se topeste la microunde intr-un castronel. Dupa ce sa topit, se incorporeaza usor frisca lichida, pana o aducem la o consistenta care sa curga. Se orneaza peste prajitura deja portioanata si se decoreaza cu ciresele confiate.
Eu am oprit putina frisca pe care am colorat-o si am ornat deasupra cremesului.
Enjoy! :)
9 comentarii:
Minunat arata! Si ce arome gustoase!
Arata super-extra-delicios!!
Multumesc fetelor! va pup :*
super ideea. arata asa de bine cand e roz :)
Multumesc Brandusa! e faina si aroma:)
Realmente exquisito y muy bello me encanta,abrazos y abrazos.
Gracias Rosita! :)
Arata asa de bine!!! E buna ideea!!
Multumesc Liliana! :)
Trimiteți un comentariu