Ingrediente pentru blat:
- 200 gr faina (si inca ceva in plus)
- jumatate pachet unt ( la temperatura camerei)
- 30 ml apa
- 2 linguri zahar
- 1 lingurita rasa praf de copt
Ingrediente pentru umplutura:
- 1.300 kg prune (spalate, samburii scosi si taiate in felii)
- 5-6 linguri zahar sau dupa gust
- 2 linguri stafide (optional)
- 1 praf scortisoara
- 2 linguri amidon de porumb
Faina, untul si celelalte ingrediente se amesteca pana devine un aluat, mai adaugati faina pana nu se mai prinde de maini.
Aluatul obtinut, se intinde pe masa de lucru si se aseaza intr-o tava rotunda unsa cu unt ( eu folosesc o tava de yena).
Se da la frigider pana se pregatesc prunele.
Prunele se spala, se scot samburii , apoi se taie in felii de marimea dorita. Se pune zahar peste ele si celelalte ingrediente si se lasa asa pana cand isi lasa putina zeama (cca 15 min).
Se scoate tava de la frigider, se aseaza prunele in tarta, si se da la cuptor ( incins in prealabil) pana cand aluatul devine rumen (cca 40- 50 min, in functie de cuptor, al meu e tare lenes) :P
Simplu si gustos! Enjoy! :)
2 comentarii:
Si eu am facut zilele astea,dar o reteta mult mai simpla;oricum tarta ta trebuie a fie delicioasa pentru orice persoana careia ii plac prunele!!!!
Multumesc Claudia! Da, este foarte delicioasa....mai ales ca cea din foto, e facuta a2a oara in 2 zile! :)
Trimiteți un comentariu