Ingrediente pentru foi : 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de miere, 1 lingurita bicarbonat, 10 linguri de faina.
Ouale se separa, albusurile se bat cu 5 linguri de zahar, galbenusurile se amesteca cu 5 linguri de miere.....apoi se amesteca impreuna, se adauga 1 lingurita de bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie, si se adauga alternativ cele 10 linguri de faina.
Pe fundul unei tavi tapetata cu hartie de copt, se coc 3 foi.
Ingrediente pentru crema : 1/2 kg lapte, 1 cana de zahar, 1 budinca de vanilie, 3 banane, un pachet de unt, 3 linguri de faina.
Se pune pe foc un sfert din lapte impreuna cu zaharul, separat in laptele rece ramas, se dizolva bine budinca de vanilie, cele 3 linguri de faina si se adauga in compozitia de pe foc. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Dupa ce oprim focul, adaugam untul si amestecam pana se topeste. Lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam bananele taiate marunt.
E o prajitura pufoasa si foarte gustoasa!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu