sâmbătă, 6 martie 2010

prajitura cu fanta



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingrediente:

Blat:6oua, 6 linguri zahar, 100 ml ulei, 6 linguri faina, un praf de copt, cacao

Crema:500g branza dulce mai cremoasa, 200g zahar pudra, 200g unt, 2 plicuri zahar vanilat, esenta de rom, un plic de gelatina

Glazura:2 budinci de vanilie, 700ml suc de fanta de portocale, zahar dupa gust, tinand cont ca si sucul este dulce



Mod de preparare: galbenusurile se freaca cu zaharul si uleiul pana se formeaza o crema groasa ca o maioneza.

albusurile se bat spuma si se incorporeaza cu crema de galbenusuri , se adauga faina, praful de copt si cacauoa.

se coace un blat in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la racit.

gelatina se pune in 100ml lapte sau apa la hidratat 10 minute apoi o punem la topit.

branza se freaca cu zaharul, se adauga untul si esentele.

in gelatina rocorita se pun 2 linguri de crema, se amesteca bine apoi o turnam usor in crema de branza amestecand incontinuu.

Crema o intindem pe blatul rece.

se dizolva budinca in suc rece si se fierbe pana se ingroasa.

o lasam sa se rocoreasca putin si o intindem usor pe prajitura

Un comentariu:

dya spunea...

Ingrediente:
Blat:6oua, 6 linguri zahar, 100 ml ulei, 6 linguri faina, un praf de copt, cacao
Crema:500g branza dulce mai cremoasa, 200g zahar pudra, 200g unt, 2 plicuri zahar vanilat, esenta de rom, un plic de gelatina
Glazura:2 budinci de vanilie, 700ml suc de fanta de portocale, zahar dupa gust, tinand cont ca si sucul este dulce

Mod de preparare: galbenusurile se freaca cu zaharul si uleiul pana se formeaza o crema groasa ca o maioneza.
albusurile se bat spuma si se incorporeaza cu crema de galbenusuri , se adauga faina, praful de copt si cacauoa.
se coace un blat in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la racit.

gelatina se pune in 100ml lapte sau apa la hidratat 10 minute apoi o punem la topit.
branza se freaca cu zaharul, se adauga untul si esentele.
in gelatina rocorita se pun 2 linguri de crema, se amesteca bine apoi o turnam usor in crema de branza amestecand incontinuu.
Crema o intindem pe blatul rece.

se dizolva budinca in suc rece si se fierbe pana se ingroasa.
o lasam sa se rocoreasca putin si o intindem usor pe prajitura.