miercuri, 5 mai 2010

cocos creme


Eheee...poveste lunga...crema apartine unei prajituri in foi de cacao, dar am adaptat-o si la pahar impreuna cu cateva piscoturi taiate cuburi si inmuiate in siropul unui compot de mandarine
Am sa scriu reteta cremei intreaga...ca pt prajitura, pt 2 pahare cam jumatate in ea.
Crema cocos: 670 ml lapte cocos, 70 gr amidon de porumb, 2,5 linguri de zahar, 70 gr ciocolata alba de cocos, 170 gr unt, 100 gr zahar pudra, 6-8 linguri cocos.
Se amesteca 100 ml de lapte cu zahar si cu amidon de porumb. Se pun restul de 570 ml de lapte cu zahar intr-o craticioara, se adauga ciocolata alba si incalziti la foc mic pana da in clocot.
Reduceti focul si adaugati amestecul de amidon amestecand mereu pana se ingroasa. Adaugam nuca de cocos si lasam sa se raceasca. Mixam untul cu zaharul pudra si adaugati in crema de lapte. Lasam putin sa se raceasca apoi umpleti foile....sau paharele.
In pahare am pus piscoturi, crema...mandarine si am decorat cu bomboane raffaello

2 comentarii:

meerceea spunea...

arata super o sa apara cu acordul tau pe www.reteteculinare.dragute.com .Succes in continuare, sper sa iti valorifici talentul pe viitor.

dya spunea...

multumesc!:)....incerc atat cat pot:)