Ingrediente pentru blat : - 4 oua, 120 gr zahar, 100 gr faina, 15 gr cacao, 1 lingurita praf de copt.
Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina, cacao si praful de copt.
Forma pentru copt am uns-o cu unt si am dat la cuptor in jur de 25-30 min, in functie de cuptor. Se poate incerca cu un betisor, daca nu se ia nimic pe el, e gata.
Ingrediente pentru crema : - 100 gr migdale macinate, 100 gr ciocolata amaruie, 200 gr frisca lichida, un varf de lingurita de gelatina., 4 pere din compot sau in cazul meu, fierte in coaja cu putin zahar. Am stiut ca-s fierte incercandu-le cu o scobitoare. Dupa ce s-au racit le-am decojit usor.
Frisca se bate, ciocolata se topeste pe baie de aburi, gelatina se pune la inmuiat, ciocolata se topeste pe baie de aburi. Gelatina inmuiata se pune in ciocolata si se amesteca pana se topeste, apoi se incorporeaza in frisca. In crema obtinuta se adauga migdalele macinate.
Pentru glazura : am topit o ciocolata Primola alba de 100 gr ( la alegere, se poate folosi si cea de menaj) impreuna cu 3 linguri de frisca lichida. Atentie!...a nu se fierbe .....se topeste tot pe baie de aburi pana devine sticloasa.
Blatul se taie in doua, se pune un strat de crema, apoi perele, crema si capacul de blat. Glazura se toarna calda.
Pont;): - daca puneti blatul direct pe un platou, taiati 4 fasii de hartie de copt si asezatile usor pe sub blat, in momentul cand turnati glazura, sa nu se murdareasca platoul. Apoi dupa racire, se scot usor hartiile de copt de sub tort.
Se decoreaza dupa imaginatie!:)
....a fost de vis!!!!!!!:)
Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina, cacao si praful de copt.
Forma pentru copt am uns-o cu unt si am dat la cuptor in jur de 25-30 min, in functie de cuptor. Se poate incerca cu un betisor, daca nu se ia nimic pe el, e gata.
Ingrediente pentru crema : - 100 gr migdale macinate, 100 gr ciocolata amaruie, 200 gr frisca lichida, un varf de lingurita de gelatina., 4 pere din compot sau in cazul meu, fierte in coaja cu putin zahar. Am stiut ca-s fierte incercandu-le cu o scobitoare. Dupa ce s-au racit le-am decojit usor.
Frisca se bate, ciocolata se topeste pe baie de aburi, gelatina se pune la inmuiat, ciocolata se topeste pe baie de aburi. Gelatina inmuiata se pune in ciocolata si se amesteca pana se topeste, apoi se incorporeaza in frisca. In crema obtinuta se adauga migdalele macinate.
Pentru glazura : am topit o ciocolata Primola alba de 100 gr ( la alegere, se poate folosi si cea de menaj) impreuna cu 3 linguri de frisca lichida. Atentie!...a nu se fierbe .....se topeste tot pe baie de aburi pana devine sticloasa.
Blatul se taie in doua, se pune un strat de crema, apoi perele, crema si capacul de blat. Glazura se toarna calda.
Pont;): - daca puneti blatul direct pe un platou, taiati 4 fasii de hartie de copt si asezatile usor pe sub blat, in momentul cand turnati glazura, sa nu se murdareasca platoul. Apoi dupa racire, se scot usor hartiile de copt de sub tort.
Se decoreaza dupa imaginatie!:)
....a fost de vis!!!!!!!:)
7 comentarii:
Foarte bine arata tortul, felicitari!
vreau si reteta!!!!!
multumesc Liana:)...curand si reteta...promit!:)
m-ai confundat:)) se pare ca liana10 iti ceruse reteta:)dar oricum bine ca ai pus-o...sa pui retetele la tot ce nu ai pus inca:))
ups....cred ca ora la care am scris-o a fost de vina:))), dar e bine ca nu sa produs nici o catastrofa:)))
Merci pt.reteta! Notat!pupici
oki, spor la el....pup si eu
Trimiteți un comentariu