duminică, 7 noiembrie 2010

Tort cu mac, cioco si capsuni


Ingrediente pentru blat : 10 albusuri se bat spuma cu 200 grame zahar , se adauga 50 grame mac , 5 linguri faina si 1/2 praf de copt . Se coace in tava tapetata cu hartie de copt timp de 20-25 min, in functie de cuptor.

Pentru crema de ciocolata : 300 gr frisca lichida si 200 gr ciocolata de menaj sau dupa preferinte, 2 gr gelatina. Se incalzeste pe baie de aburi 100 gr frisca si se topeste ciocolata in ea, gelatina se inmoaie in apa rece, atat cat s-o acopere, apoi se dizolva in ciocolata calda. Restul de frisca se bate tare, apoi cand compozitia de ciocolata sa racit, se adauga in frisca batand cu mixerul. Se da la frigider pt 20 min sa se intareasca putin.

Crema de capsuni : 500 gr capsuni,3 linguri zahar sau dupa preferinte,  un plic de Tort-Gelee (Dr. Oetker), se procedeaza exact cum scrie pe plic.
Se fierb capsunile impreuna cu zaharul pana se obtine suc....apoi se adauga plicul de tort-gelee si se mai fierbe 1 min.
Blatul se poate taia, si monta ciocolata, se insiropeaza cu suc de capsuni, apoi blat, cioco si gelatina de capsuni deasupra. Se decoreaza dupa imaginatie:)


E bun, racoros si delicios!!!:)

Un comentariu:

Sarea in bucate spunea...

merci dya de vizita! ei..ce vorbesti.,ai aici niste torturi apetisante..bine m-ai si te-am gasit:))pup