miercuri, 2 februarie 2011

rulada de ciocolata cu crema tiramisu si fructe de padure

Ingrediente pentru blat : - 4 oua, 125 gr zahar, 1 plic zahar vanilat, 80 gr faina, 40 gr amidon, 2 linguri cacao, 1 lingurita praf de copt.

Se incinge cuptorul. Se separa ouale. Se bat albusurile cu 4 linguri de apa calda, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile batute, urmate de faina amestecata cu amidon, cacao si praf de copt. Compozitia se toarna pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptor cca 10-15 min. Dupa ce sa copt, se scoate si se rastoarna pe un prosop umed, se ruleaza si se lasa sa se raceasca.

Crema : eu am avut o cutie din comert, crema tiramisu, la care am mai adaugat vreo 5 linguri de fructe de padure congelate, si 3 linguri de frisca lichida amestecata cu 2 linguri amidon. Toate acestea se pun pe foc, respectand si indicatiile de pe cutie.

Crema retetei : - 3 foi gelatina, 150 gr zmeura sau alte fructe de padure, 400 gr frisca, 1 lingura zahar pudra, 1 plic zahar vanilat.

Gelatina se inmoaie 10 min. in apa rece. Se bate frisca impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se dizolva gelatina la foc moale, se inglobeaza 3 linguri de frisca si apoi se inglobeaza totul in compozitia mare de frisca. Se adauga si fructele.
Blatul se deruleaza si se pune crema deasupra, lasand libera o margine lata de jur imprejur. Se ruleaza la loc, si se da la frigider timp de 3 ore. Inainte de servire se pudreaza cu zahar.


Delicioasaaa in ambele variante....merita incercata!:)

2 comentarii:

Sarea in bucate spunea...

SI EU VREAU O BUCATICA..MAI AI?:))

Dia spunea...

...a mai ramas ceva:), hai repede!:)