miercuri, 30 martie 2011

Tort din macaroane

Ingrediente pt o forma de tort detasabila (20 cm): 400 gr macaroane ( 1pachet), 150 gr sunca Praga taiata bucatele, 150 gr spanac congelat, 4 oua, 100 gr cascaval razuit, 100 gr branza de capra (sau la alegere), 400 gr lapte, felii de rosii (optional), sare dupa gust, un praf de nucsoara.
Macaroanele se fierb conform indicatiilor de pe pachet. Se scurg de apa, se racesc. Ouale se bat si se amesteca cu spanacul decongelat ( eu l-am decongelat in 200 gr lapte cald, apoi am adaugat cealalta parte de lapte), sarea, praful de nucsoara.
Peretii tavii de tort, se ung cu unt sau ulei, se pune hartie de copt, apoi se aseaza alternativ, un strat de macaroane, sunca taiata, cascaval, branza, amestecul de lapte cu spanac.....iar la final macaroane, si cascaval razuit.
Se da la cuptor (incins in prealabil), pana se ingheaga amestecul de oua, si e rumenit deasupra. Dupa ce sa copt, se lasa in forma sa se raceasca, apoi se pune pe un platou.
Pofta buna!:)

Niciun comentariu: