miercuri, 13 iulie 2011

Paste cu zuchinni (dovlecei galbeni), mazare, sunca si salam uscat

Ingrediente : 500 gr paste spiralate, un dovlecel (zuchinni) galben, 150 gr mazare congelata, 150 gr salam uscat, 150 gr piept presat afumat, 2 catei usturoi, 2 linguri ulei de masline, 100 ml smantana pt gatit, 100 ml supa, piper, sare, parmezan ras sau cascaval.


Pastele se fierb conform indicatiilor de pe pachet. In timpul fierberiii pastelor se adauga si mazarea congelata.

Pieptul presat se taie fasii, salamul feliute subtiri apoi taiate pe jumatate. Se incinge uleiul intr-o tigaie de teflon, si se prajeste pieptul presat impreuna cu salamul. Se adauga usturoiul tocat si se mai prajeste putin amestecand. Se adauga si dovlecelul taiat dupa preferinte, se caleste si el putin apoi se toarna supa (de legume sau pui), si se lasa sa fiarba 2-3 min. Se reduce focul si se adauga smantana, sare si piper dupa gust.

Pastele se scurg, si se amesteca cu compozitia de smantana. Se serveste cu parmezan ras mare sau cascaval.

Eu am razuit deasupra coaja de limeta, si am stropit putin cu zeama acesteia. Aromele se completeaza foarte bine cu lamaie, dand senzatia de racoare.:)

Pofta buna!

Niciun comentariu: