miercuri, 6 iulie 2011

Tocanita de ardei copti

Mancarea asta imi aduce aminte de mama, ea facea asa ceva pe timp de vara, cand gaseai legume de tot felul la piata.

Pentru 2 persoane am folosit:- 5 ardei grasi, pe care i-am copt, apoi i-am curatat de seminte si coaja, jumatate de dovlecel, jumatate de vanata, 1 ceapa, 4 rosii mari decojite si taiate cubulete, 2 cm de radacina de ghimbir, 3 catei de usturoi, sare si piper dupa gust, patrunjel tocat, 2-3 linguri de ulei, si cateva felii de piept de pui.

Preparare : Mai intai am prajit bucatile de piept de pui, dupa ce le-am scos din oala, am adaugat ghimbirul si usturoiul tocat marunt, ceapa taiata julien. Dupa ce au devenit sticloase, am pus si vanata, dovlecelul taiate in bucati potrivite. Dupa ce s-au calit, am pus rosiile tocate marunt si am lasat sa fiarba pana sa ingrosat putin. La final se adauga ardeiul copt, rupt in feliute subtiri, si bucatile de pui. Daca e nevoie se mai pune putin apa si se mai lasa sa fiarba 15 min. Se pune sare si piper dupa gust, apoi ca decor, patrunjelul maruntit.

Sper sa va placa!

4 comentarii:

Cris spunea...

Iarasi salivez in fata minunilor tale apetisante :)) O mancare tocmai buna pentru o seara de vara. Maine o execut! Imi mai trebuie doar ardeii... Pup fata vrednicuta!

claudia spunea...

abia astept sa imi spui cum ti-a iesit;), puuup si eu o artista a torturilor:*

Cris spunea...

N-am mai facut cu ardei copti, ca sotul meu mi-a luat ardei de umplut in loc de kapia. Am facut, totusi, tocanita, pe care tocmai am savurat-o cu gandul la verile copilariei :)

claudia spunea...

Pai mergea si cu aia, Cris!!!dar ma bucur ca ai facut ceva ce ti-a placut!:)