joi, 24 noiembrie 2011

Pangasius cu piure de conopida si sfecla rosie

Reteta am vazut-o pe TV Paprika, si apartine lui Gordon Ramsay

Cantitati nu va pot da, pentru nici el nu specifica....dar importanta e ideea si totul se face dupa ochi in functie de numarul de persoane de la masa.

Ingrediente : Conopida care se fierbe in lapte, apoi se mixeaza si se condimenteaza dupa gust. Gordon a folosit cod, eu am avut in casa, pangasius, pe care l-am condimentat cu un amestec de sare si ardei rosu maruntit.
Intr-o tigaie, am pus 3 linguri de zahar, 3 linguri de sos de peste, o lingura apa, se pune pe foc, apoi se aseaza pestele condimentat in tigaie si se lasa sa fiarba 5 min. Eu, dupa aceasta operatie l-am asezat putin si pe grill.
Sfecla rosie, se curata de coaja, se feliaza rondele apoi betisoare, se pun intr-un bol, se stropesc cu putin ulei, sare si putina zeama de lamaie dupa gust.
Separat, se spala cateva frunze de salata, se toaca si se aseaza peste piureul de conopida, apoi sfecla rosie si pestele.
Mie mi-a placut, sper ca si voua!

Niciun comentariu: