miercuri, 28 decembrie 2011

Red Velvet Cake - Stea

Sunt multe retete si pentru acest tort renumit. Atat le-am studiat, pana am aplicat, dar in varianta mea, si zic eu ca e putin mai simpla si mai Bio:).

Ingrediente blat :
 - 2 buc de sfecla rosie de marime medie ( coapte in cuptor, apoi curatate si data prin bleder pentru a obtine un piure).
- 1 lingura de otet
- 3 linguri de zeama de lamaie
- 6 oua
- 7 linguri de zahar
- 6 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie

Ouale se separa, albusul se bate spuma, adaugand treptat zaharul. Dupa ce am obtinut o spuma ca de bezea, adaugam galbenusul amestecat. Incorporam usor 3 linguri de faina, praful de copt si esenta de vanilie, apoi, tot usor, piureul de sfecla rosie, amestecat in prealabil cu zeama de lamaie si otetul. La final, adaugam si celelalte 3 linguri de faina.
Am copt cate 3 foi, impartind compozitia in trei ( am facut asa pentru ca mi-a fost teama ca nu isi va pastra culoarea), intr-o forma stea, unsa bine cu unt.

Pentru crema : 1 cutie de 250 gr branza ricotta, 1 cutie de 250 gr mascarpone (puteti folosi numai mascarpone, sau branza philadelphia), 200 gr frisca lichida batuta si amestecata cu cutiile de branza, la care am adaugat zahar pudra dupa gust, aroma de vanilie, suc de lamaie dupa gust, si ca sa imi pun amprenta , am adaugat si vreo 150 gr de fructe de padure . Am folosit fructe congelate, pe care le-am pus pe foc cu 4 linguri de zahar, si le-am tinut asa pana s-au inmuiat si au lasat ceva zeama.
Cu zeama rezultata, im insiropat blaturile coapte si racite.

Asamblarea e simpla, mai ales daca le coaceti pe rand. Blat, insiropat, crema de branza, cateva fructe de padure deasupra, blat, insiropat ....si tot asa. Pastrati putina crema pentru a decora tortul.
Deasupra am pus cirese glasate.

O feliuta virtuala pentru voi:)
Este deosebit de bun si fin. Merita incercat.

Enjoy!

5 comentarii:

Monna Albu (Novacescu) spunea...

Claudia draga ...iti doresc un an nou fericit insotita sa fii pe drumul vietii in tot ce faci de TATAL ceresc.Te pup si LA MULTI ANI !

Craita spunea...

Foarte reusit tortuletul
La multi ani,un an nou plin de bucurii!!

Dia spunea...

Multumesc, fetelor! Va doresc si eu Un An Nou mai bun si mai bogat! La multi ani! Va pup cu drag:*

Emily spunea...

foarte frumos! Imi place tare mult culoarea naturala! te pup

Dia spunea...

Multumesc frumos, Emily!:*