vineri, 27 ianuarie 2012

Muffins cu portocale, ananas si glazura vanilata

....pot sa le numesc o delicatesa?!mi-au placut extrem de mult. Totul a pornit de la dorintele unei domnisoare, asa ca le-am executat.

Ingrediente :

1 ou, o portocala de marime medie, curatata de coaja si maruntita, 5 linguri de bucati mici de ananas din compot, 115 gr unt topit, 1 lingurita esenta de portocale, 1 lingurita praf de copt, 1 varf de lingurita bicarbonat, 200 gr zahar, 250 gr faina.

Glazura :

2 albusuri, 300 gr zahar pudra, esenta de vanilie.

Oul se bate bine intr-un castron, se adauga portocala maruntita si ananasul, apoi untul topit, praful de copt si bicarbonatul, zaharul.....dupa care se amesteca bine pana la topirea zaharului, esenta si la final faina. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se pune cu ajutorul lingurii in formele de copt.
Se da la cuptor, incins in prealabil, timp de 25 min sau in functie de cuptorul fiecaruia. Se face testul cu betisorul. Muffins-urile, trebuie sa fie usor rumenite.

Glazura : Albusul se mixeaza pana devine spuma, apoi treptat se adauga zaharul, si vanilia. Dupa mixare, se da la frigider timp de 30 min, apoi se decoreaza muffins-urile (racite).


Pregatite de decolare:)
Enjoy!

4 comentarii:

Sara & Miki spunea...

Ma invit si eu. Pup!

Dia spunea...

Te astept cu drag, Sara!pup tare:*

Alexandrina spunea...

Frumoase fotografii!

Dia spunea...

Multumesc, Alexandrina!imi dau silinta sa le fac cat mai frumoase:)