sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Rulada cu dovleac

O rulada fina, demna de mesele regilor, si nu glumesc cand spun asta. Reteta o am de la o doamna, prietena a familiei mele, cu mici modificari la crema. Reteta spune ca poti adauga fructe pe crema, dar eu am pus un piure de dovleac cu scortisoara.

Ingrediente blat :
- 4 oua, 200 gr zahar, jumatate de cana cu piure de dovleac, 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingurita scortisoara, 1/2 lingurita ghimbir razuit, 1 lingurita praf de copt, 1/2 cana faina, 1/2 cana nuca macinata.

Galbenusurile se amesteca cu piureul de dovleac, zeama de lamaie, scortisoara, zaharul, ghimbirul, praful de copt, faina, se incorporeaza bine si adaugam si nucile. Albusurile le batem spuma, apoi se incorporeaza usor in compozitia de galbenus.
Compozitia obtinuta, se toarna intr-o tava (tava cuptorului) tapetata cu hartie de copt, timp de 30 min, pana se rumeneste (cuptorul fiind incins in prealabil).
Dupa ce sa copt, se ruleaza intr-un servet umed pana se raceste.
Ingrediente crema :

- 200 gr branza dulce cremoasa, 100 gr ciocolata alba, 200 gr frisca

Branza se mixeaza impreuna cu100gr ciocolata alba topita pe aburi sau la microunde, la sfirsit se adauga 250 gr frisca batuta spuma.

Ingrediente piure (crema) de dovleac :

- jumatate de cana dovleac razuit, zahar dupa gust, scortisoara.

Dovleacul razuit l-am pus intr-o cratita, cu 4 linguri de apa (atat cat sa fiarba si sa devina moale, daca este nevoie mai adaugati apa), zahar si am lasat la fiert pana sa inmuiat. La final am adaugat jumatate de lingurita de scortisoara. Am lasat sa se raceasca.

Asamblarea :

Am derulat foaia, am pus crema uniform, apoi am pus de-a lungul piure de dovleac (3 randuri), apoi am rulat la loc si am dat la rece pentru cateva ore.
Am decorat cu 30 gr ciocolata topita, putina crema oprita din compozitie amestecata cu 2 linguri din piureul de dovleac, si zahar pudra vanilat
Enjoy!:)

2 comentarii:

Antonina spunea...

Hmmm minunat arata!!! Draga mea, dovleacul l-ai copt mai intai? Ma gandesc ca-i da asa o savoare mai speciala. Voi incerca si eu!! Pupici

Dia spunea...

Multumesc, Antonia! Nu l-am copt, al meu e razuit si congelat, asa l-am primit de la soacra mea, si mi-a fost mai usor sa-l fierb putin, fiind cantitate mica:). pup