duminică, 5 februarie 2012

Cup of chocolate muffins - interior de vanilie, mac si lavanda

Daca raceala ma tine in casa, cand afara e atata zapada si frumos, tot imi gasesc eu de lucru. Si cum azi am mai avut de livrat o serie de muffins pentru o sarbatorita, m-am gandit sa ma joc putin cu cateva din ele, mai ales ca luna aceasta, pe blogul lui Emily la Tea Party - Edition Februarie, culoarea aleasa este in roz si verde.

Zis si facut!:) Pentru muffins cu vanilie, mac si lavanda am folosit:

- 1 ou
- 150 gr zahar
- 120 gr unt topit
- 2 linguri iaurt gras
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 2 lingurite mac
- 3 lingurite lavanda uscata (pt ceai)
- 1 lingurita praf de copt
- 1 varf de lingurita bicarbonat
- 350 gr faina

Intr-un castron, oul se bate, se pune zaharul, se amesteca bine, apoi se toarna untul topit (poate fi cald)si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga praful de copt, bicarbonatul, iaurtul, vanilia, macul, lavanda, si la final incorporam faina. Daca vi se pare ca aluatul curge usor de pe lingura, mai adaugati 20-30 gr. 
Aluatul obtinut se pune in formele de briose cu hartia de copt, si se da la cuptor, incins in prealabil, timp de 25-35 min, sau in functie de cuptor.
Cand le vedeti rumene si umflate, faceti si testul cu scobitoarea. Sunt nemaipomenit de gustoase si aromate si le recomand din suflet.
Cestile le-am facut din fondant (pasta de zahar). Cum?! mai intai am intins o fasie, cat sa imi ajunga sa infasor muffin-ul, partea rotunda de jos, am decupat-o cu ajutorul unui pahar. Am taiat o fasiuta mica pentru toarta, si le-am lipit cu ajutorul unei paste de zahar la tub(pt scris sau decorat, din comert). Am decupat floricele, inimioare....si asta-i joaca mea:).
Dupa ce am facut cescuta, si muffin-ul inauntru, am topit pe foc ciocolata cu frisca ....100 gr ciocolata amaruie pusa pe foc cu 100 gr frisca lichida (atentie, sa nu fiarba, frisca sa fie calda).

Si pentru ca e vorba de joaca....si cestile albe si-au luat repede zborul catre sarbatorita, am mai facut una, cu verde.....ca sa o pot taia, vai ce mila mi-a fost:)).....sa va arat interiorul:)

Ce frumoasa-i iarna, afara e zapada, in casa cald.....si noi cu o cescuta ciocolatoasa in fata!:)

Enjoy!:)

16 comentarii:

Liliana Toma spunea...

Minunate!!!Multumesc de reteta, o saincerc saptamana viitoare sa le fac, ca apoi in aprilie sa pot fi sigura ca imi ies...sa le poata duce Milena la scoala..Pupici!!!!

Dia spunea...

Multumesc!:) cu drag, sper sa va placa, abia astept fotografiile tale:)pup

http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ spunea...

faine cescutele ;)
prin toamna am facut si eu un ghiveci din chec imbracat in martipan, cu muuulte floricele...din pacate nu mai gasesc cardul cu pozele... si aveam pe el mai multe preparate ... :(
sa te faci bine ! :)

Unknown spunea...

Vaaai ce bine arata! Zici ca sunt cescute adevarate!

Comenzi sua,uk,cina spunea...

FOARTE FRUMOASE,FELICITARI!!!

Dia spunea...

@Multumesc Brandusa!:)te pup

@Comenzi sua, eu am zis ca doar m-am jucat, ma bucur ca va plac!:)Multumesc frumos:)

Timea spunea...

superbe cescutele! felicitari

Dia spunea...

Multumesc, draga Timea!pup

Liana10 spunea...

Nemaipomenite si tare fana ideea, felicitari!

Dia spunea...

Multumesc, Liana!:)

Edith spunea...

Suuuperbe ti-au iesit! :)
Felicitari maxime pt indemanare ;)

Dia spunea...

Multumesc frumos, Edith!:)pup

Ramona Alina spunea...

Foarte originale:)

Alice spunea...

super! reteta "furata" sa stii :))
le fac si eu negresit! pup

Dia spunea...

@ Ramona, multumesc frumos!:)pupici

@ Alice, fa-ti de cap, iti dau voie:))puup tare

Dia spunea...

Adriana, multumesc:), cauta cardul, sigur e ratacit pe undeva:)

Raceala a trecut, dar a trecut si zapada, am cam ratat-o anul asta:(