duminică, 26 februarie 2012

Supa de salata

Ieri cu prietenele pe fb, comentam mancarea preferata. Din vorba in vorba, de la gomboti, papanasi, mancare chinezeasca, spanac piure si alte bunanati....am ajuns sa vorbim de supa de salata, cum se maninca prin alte parti ale tarii noastre. Mi-am adus aminte si eu, ca acum cativa ani buni, am mancat prin Ilva Mica - Bistrita Nasaud, supa asta....vorba Laurei D., "musai cu oua plonjate":)).
Vorbit, povestit si ...facut. Am dat fuga la piata, mi-am indesat in plasa de cumparaturi toate cele trebuincioase si am trecut la fapte:D.

Ingrediente pentru 2 portii: (nu prea mult, ca riscati ce am riscat eu..."nu imi prea place salata in supa, o vreau cruda":))
- 8 frunze de salata verde
- 1 fir de ceapa verde
- 3 catei de usturoi
- slaninuta taiata cubulete mici, sau in cazul meu....feliute de kaiser
- apa sau zeama de supa de pui (asa am folosit eu), cam 1 litru
- sare dupa gust
- 2 -3 oua(eu le-am plonjat in supa), sau galbenusul a 2, 3 oua
- 3 linguri de smantana lichida pentru gatit, sau in cazul meu , 3 linguri de smantana de lapte de cocos.


Preparare:
Intr-o oala, punem 2 linguri de ulei, si prajiti kaiserul (daca folositi slanina, nu mai este nevoie de ulei), adaugati ceapa verde taiata marunt si usturoiul pisat.
Dupa ce s-au calit usor, stingeti cu supa, sau apa. Lasati sa dea in clocot, si adaugati salata taiata marunt, potrivit cu sare, lasati sa mai fiarba cateva minute, pana se inmoaie salata, si se adauga smantana lichida. Daca doriti oua plonjate, spargeti oul si dati drumul in oala, iar daca folositi numai galbenusul, il amestecati cu cateva linguri de zeama si smantana si amestecati in supa.
Eu am pus smantana din lapte de cocos, mi-a placut la nebunie. Ii da o nota aparte, fina si delicioasa.
In timpul fierberii, puteti adauga si cateva seminte de chimen (by Laura D). Iar cand serviti, adaugati si ceva marar maruntit. (eu am uitat, de foame:)))

Pofta mare!

2 comentarii:

sara & Miki spunea...

Supa de salata e si preferata nostra. Pup!

Dia spunea...

Dragilor, ma bucur ca va place!Pup si eu:*