Tarta aceasta e un pic asemanatoare cu tarta Quiche lorraine, se face la fel de usor si repede.
Ingrediente pentru aluat:
- 1 ou
- 100 gr unt moale
- 200 gr faina
- un praf de sare
Ingrediente compozitie:
- 200 gr smantana lichida pentru gatit
- 2 oua
- cam 15 cm de praz maruntit (putin din radacina, si putin din frunze)
- 100 gr bacon feliat sau orice fel de sunca preferati
- 100 gr branza de capra razuita( sau ce branza preferati)
- un buchetel mic de brocoli fiert in apa cu sare
- o lingurita praf de nucsoara
- sare si piper dupa gust.
Preparare aluat:
Bateti oul intr-un castron, adaugati praful de sare, faina si untul moale taiat bucati mici. Framantati pana obtineti un aluat omogen. Il dati la frigider pana preparati compozitia.
Preparare compozitie:
Prazul si baconul, il calim usor in putin ulei(1 lingura). Intr-un castron, bateti ouale, adaugati baconul, prazul, branza razuita, smantana lichida, nucsoara, sarea si piperul dupa gust.
In forma de copt, se unge cu putin unt, si cum v-am aratat la tarta cu pere si ananas cu fasiile de hartie de copt in x, procedati la fel daca nu aveti forma cu pereti detasabili.
Aluatul racit, se intinde pe masa de lucru pudrata cu putina faina, cat marimea formei. Se aseaza cu grija in tava, apoi se toarna compozitia in ea.
Deasupra punem buchetelele de brocoli din loc in loc.
Se da la cuptor pana e rumena, si interiorul copt.
Foarte gustoasa si hranitoare.
Pofta buna!
5 comentarii:
nu stiu cum se face ca ti-am descoperit blogul numai acum,dar tare ma bucur ca am facut-o!
trebuie sa fie o bunatate de tarta!o combinatie care-mi place foarte mult :)
@Mitinita, incet incet ne descoperim.Ma bucur sa ne cunoastem.pup
@Andreea, sigur o sa iti placa, eu am fost in stare sa maninc jumatate din ea dintr-o rasuflare.
Ma bucur pentru vizita, te pup:)
@Mitinita, incet incet ne descoperim.Ma bucur sa ne cunoastem.pup
@Andreea, sigur o sa iti placa, eu am fost in stare sa maninc jumatate din ea dintr-o rasuflare.
Ma bucur pentru vizita, te pup:)
@Mitinita, incet incet ne descoperim.Ma bucur sa ne cunoastem.pup
@Andreea, sigur o sa iti placa, eu am fost in stare sa maninc jumatate din ea dintr-o rasuflare.
Ma bucur pentru vizita, te pup:)
Trimiteți un comentariu