Cartofii astia cred ca se maninca pe la Mall, la Kartoffel.....hmm, si am mai auzit ca poarta denumirea de Byron.....eleganta denumire, dar si delicioasa!:P
Nu-i o filozofie prepararea lor, nu iti trebuie decat rabdare, iar cand te apuci de ei, nu trebuie sa iti fie foame,clar:)).
Ce iti trebuie?
Niste cartofi uriasi, cati vrei tu....in functie de numarul celor de la masa. Eu am facut 3 bucati. I-am spalat bine, apoi i-am asezat intr-o tava, pe care am pus hartie de copt, i-am acoperit cu folie de aluminiu, si i-am pus in cuptorul incins cca 1 ora si ceva.....sincer, nu am stat cu ochii pe ceas.
Dupa ce s-au copt, ii incerci cu un betisor, daca betisorul intra usor ca-n branza...sunt gata. Se taie in jumatate, se scobeste miezul cu ajutorul unei linguri....Atentie! sa nu distrugeti coaja:). Miezul se sfarama cu o furculita, se adauga 1 lingura de unt, 1 lingura de smantana, sare si piper dupa gust, si 1 lingurita rasa de nucsoara.
Compozitia se pune din nou in coji, peste care se presara parmezan sau cascaval. Se da din nou la cuptor pana se rumeneste parmezanul.
Eu am servit cu gratar de porc si salata de rosii.
Delicioasa masa! Sa aveti si voi pofta!
6 comentarii:
Apetisanti:)
Multumesc Ramona!:)
Nu am mancat niciodata la Kartoffel, dar daca-i fac, pot sa zic ca am Kartoffel acasa ;-))) puup
Liana, eu am mancat de vreo 2 ori, nu ai pierdut nimic, asa ca....mi-am facut si eu Kartoffel acasa:)))pup tare
Renunt la abonamentul de la Kartoffel. :))
Chocolate, asa sa faci:))...dar sa stii, ca eu nu renunt la ciocolata:*
Trimiteți un comentariu