Contine blat de ciocolata, crema de vanilie cu visine si crema de piersici.
Crema de vanilie, este cea de la cremes, din oua si lapte, in care am pus visine din compot cat compozitia a fost calda, apoi am pus-o peste blatul insiropat cu zeama de la compot.
Crema de piersici :
- 30 gr amidon
- 300 gr piersici de la borcan din comert
- 2 linguri zahar
- 250 ml suc piersici (sucul in care sunt conservate piersicile)
- 300 gr frisca
- 2 plicuri zahar vanilat
Dizolvam amidonul in 75-80 gr din cantitatea toatala de suc iar restul sucului il punem pe foc mic impreuna cu zaharul. Cand zaharul este topit iar sucul incepe sa bolboroseasca il turnam peste amidon, amestecam rapid (se va intari imediat aproape) si il mai punem pe foc cateva minute avand grija sa amestecam mereu.Obtinem un fel de crema semitransparenta. Adaugam in crema calda piersicile taiata marunt si amestecam,
Lasam crema sa se raceasca si apoi adaugam frisca mixata bat. Oprim vreo 4 linguri de frisac in cazul in care vom imbraca tortul in fondant. Va iesi o crema delicioasa cu o consistenta asemanatoare mousse-ului.
(reteta cremei de piersici apartine Laurei A.)
Haios titlu, nu?!....reprezinta o cantare, iar coristii au fost foarte entuziasmati cand au vazut ca pana si notele de pe partitura erau autentice:), binenteles, aranjarea notelor este corecta datorita sotului meu:)
Iata si sectiunea:)
4 comentarii:
superb tort sarbatori fericite
Multumesc frumos! Sarbatori Fericite si tie!:)
Claudiaa de ce ti-ai sters facebook-ul?
Sti cat te-am cautat?:D
Draga Kaithlin, nu l-am sters si nici nu am de gand sa fac asta:)
Trimiteți un comentariu