vineri, 6 aprilie 2012

Lasagna

Zilele trecute am facut lasagna, in doua variante...cu carne si fara carne, cu spanac, delicioasa in ambele. Daca doriti sa faceti pentru 2-5 pers, va este de ajuns un singur pachet de foi de lasagna. Eu am preparat pentru 8 persoane, printre ele o singura persoana cu meniu vegetarian, unde am folosit spanac.

Pentru varianta cu carne:
- foi de lasagna
- carne macinata amestec (porc cu vita), cam 500 gr pt 4 pers este de ajuns
- parmezan razuit sau cascaval
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 1 ceapa taiata marunt
- 3 linguri ulei de masline
- 1 cutie de rosii decojite in sos propriu sau 4 rosii decojite si taiate cubulete
- 1 lingurita de salvie uscata
- 1 lingurita de rozmarin macinat
- sare si piper dupa gust.

Intr-o cratita se pune uleiul , se adauga ceapa si usturoiul, se calesc usor, apoi se adauga carnea tocata. Se amesteca pana carnea isi schimba culoarea si isi lasa putina zeama, apoi se adauga rosiile. Se fierbe in jur de 10 min, apoi se adauga restul de condimente si se potriveste de sare si piper.
In tava in care vom aseza preparatul, o ungem cu unt, apoi punem un putina zeama de rosii sau pasta de bulion, se aseaza un rand de foi,  apoi carne cu tot cu zeama, se presara parmezan, apoi iar foi....carne, parmezan, foi...si deasupra un strat subtire de carne.


Pentru cealalta varianta, se inlocuieste carnea cu 250 gr spanac congelat.
Sa aveti pofta!

4 comentarii:

Alexandrina spunea...

Eu as gusta ambele variante, imi place lasagna in orice combinatie.

Dia spunea...

Alexandrina, si mie mi-a placut..mult:)pup

Antonina spunea...

N-am mai facut de o vesnicie!

Dia spunea...

Anto, nici eu, si am zis ca trebuie, neaparat:))pup