duminică, 13 mai 2012

Barbie Cake

Daca zilele trecute am sarbatorit o buburuza, ieri am sarbatorit o papusa....reala, pe nume Mara.

Blatul tortului este din cacao si un blat cu vanilie, crema de piersici si crema de ciocolata alba cu afine, imbracat in fondant.

Crema de piersici:
- 30 gr amidon
- 300 gr piersici de la borcan din comert
- 2 linguri zahar
- 250 ml suc piersici (sucul in care sunt conservate piersicile)
- 300 gr frisca
- 2 plicuri zahar vanilat

Se dizolva amidonul in 75-80 gr din cantitatea toatala de suc iar restul sucului se pune pe foc mic impreuna cu zaharul. Cand zaharul este topit iar sucul incepe sa bolboroseasca il turnam peste amidon, amestecam rapid (se va intari imediat aproape) si il mai punem pe foc cateva minute avand grija sa amestecam mereu.Obtinem un fel de crema semitransparenta. Adaugam in crema calda piersicile taiate marunt si se amesteca.
Se lasa crema sa se raceasca apoi se adauga in frisca batuta.


Cantitatea de crema ajunge pentru un tort normal. Daca vreti un tort mai mare ( ca al meu), dublati cantitatile.
La multi ani, Mara!


2 comentarii:

Anonim spunea...

buna claudia superb tort felicitari te pup ely

Dia spunea...

Tks Ely!pup