Azi m-am "manjit" numai cu ciocolata, atat de tare, de parca ar disparea ciocolata de pe pamant si nu mai apucam sa maninc:)). Energie, intr-o tarta......asa numesc eu ciocolata:P
Ingrediente blat:
- jumatate pachet de unt
- 200 gr faina
- 30 ml apa
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 2 linguri zahar
- 1 lingurita praf de copt
- vanilie
Tava de yena am uns-o cu unt inainte sa pun aluatul in ea. Dupa ce am amestecat toate ingredientele, formam o bila, o punem intr-o punga si o dam la frigider timp de 30 min. Dupa ce scoatem aluatul din frigider, pudram masa de lucru cu putina faina, intindem cu ajutorul sucitorului, si apoi asezam foaia in forma. Daca mai aveti rabdare, indicat e sa se mai tina 15 min la frigider. Peste aluat, se aseaza o hartie de copt, iar peste hartie punem boabe de fasole ca greutate (1kg), si sa da la cuptor (incins in prealabil).
Se coace cam 30-40 min, pana se rumeneste.
Dupa ce sa copt, lasam blatul sa se raceasca complet.
Ingrediente crema:
- 300 gr ciocolata amaruie
- 300 gr frisca lichida
- capsuni ( cca 100-150 gr, sau cate doriti sa puneti in crema)
Punem frisca intr-o oala, pe foc pana se incalzeste. Ciocolata maruntita o topim in frisca calda, se amesteca bine pana devine ca o pasta. Lasam sa se raceasca, apoi o turnam peste blat. La final se adauga capsunile dupa preferinta ( intregi sau taiate marunt).
Se da la frigider peste noapte, dar daca vreti sa o serviti mai repede, o puneti in congelator pentru 2-3 ore.
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu