sâmbătă, 18 august 2012

Sos tzatziki

Azi am avut chef de stat in bucatarie, si m-am "destrabalat" cum am stiut eu mai bine. De la supa, vinete albe pane .....am facut si o friptura de ied (crescut la sat, la socrii) cu piure de cartofi. Ca sa pot manca si eu, m-am gandit sa fac sosul asta cu specific grecesc.

Am folosit pentru bolul mic din imagine:
- 150 gr iaurt gras
- 2 castraveti mici
- 3 catei de usturoi
- ulei de masline
- sare si piper dupa gust

Castravetii se spala, se curata de seminte cu ajutorul unei lingurite si se razuiesc fin intr-un castron. Se storc bine de apa care si-o lasa. Usturoiul se razuie peste castravetii storsi. Se adauga iaurtul, o lingurita de ulei de masline, sare si piper dupa gust.
Reteta pentru carnea de ied, o gasiti aici

Delicios!

Niciun comentariu: