De foarte multa vreme imi doream sa incerc crema asta. Iata ca azi ia venit randul! Este foarte usor de facut, desi se face pe baie de aburi, nu-i nimic de speriat.
Ingrediente:
- 3 lamai
- 3 oua
- 170 gr zahar
- 50 gr unt
Preparare:
- Lamaile le spalati, apoi razuiti coaja galbena (sa nu razuiti si pe cea alba, ca altfel crema va deveni amara).
- Dupa ce le-ati razuit, le taiati si stoarceti sucul.
- Eu am obtinut 100 gr suc de lamaie din trei lamai potrivite.
- Amestecati toate ingredientele intr-o cratita mica (eu am folosit una cu pereti dublii), si o asezati deasupra altei oale, pe care a-ti pus-o pe foc cu putina apa in ea. Mestecati continuu in crema pana devine gelatinoasa, cam 10 min. Daca nu e o crema omogena, puneti mixa putin compozitia.
- O lasati sa se raceasca la temperatura camerei, cratita fiind acoperita cu o folie de plastic.
Cam atat, nimic complicat.
Din ea, am facut azi o tarta, dar povestea.....poate maine!
Enjoy!:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu