vineri, 30 noiembrie 2012

Cheesecake chocolate and berries


Circula o fotografie pe facebook asemanatoare cu aceasta. M-am uitat zile in sir la ea, apoi mi-am zis ca trebuie, TREBUIE sa o fac. Despre ea e vorba,de cea de mai jos,  nu stiu cine e autorul sau autoarea, dar arata divin, asa-i?:)

 Dar exista o problema, nu am reteta......e doar o fotografie, de la rusi....sau ce-or fi ei. Asa ca, nu mi-a ramas decat sa o reinventez, sa presupun ca asa e. Deci, sa trecem la lucruri serioase!

Ingrediente blat:
- am folosit o tava rotunda cu diametrul de 30 cm.
- 9 albusuri (puteti face si din 5 albusuri , pt o tava cu diametrul de 26 cm)
- 9 linguri zahar
- 11 linguri faina
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 2 linguri cacao
- esenta de vanilie

Albusurile se mixeaza bine, apoi se adauga treptat zaharul. Se mixeaza in continuare, se adauga praful de copt, cacao si vanilia iar la final se incorporeaza usor faina.
Compozitia se toarna in tava unsa cu unt, tapetata pe fundul acesteia cu hartie de copt. Se da la cuptor, incins in prealabil, pana se rumeneste. Se face si testul cu betisorul.

Ingrediente crema de ciocolata:
- 200 gr ciocolata neagra
- 150 gr frisca lichida

Ingrediente crema de branza:
- 1 kg branza dulce de vaci
- 300 gr frisca lichida
- 200 gr ciocolata alba
- 2 linguri de crema de lichior (optional)
- 2 plicuri zahar vanilat 
- 1 plic gelatina
- 100 gr fructe de padure congelate 

Dupa ce blatul sa copt si sa racit, eu l-am insiropat usor cu sirop de fructe de padure. Ciocolata neagra am topit-o la microunde, apoi am adaugat usor frisca si am amestecat pana la omogenizare, apoi am intins-o pe blat. Am bagat blatul cu ciocolata la congelator, pana sa intarit ciocolata. 

Se mixeaza 300 gr frisca, apoi se adauga branza dulce. Ciocolata alba am topit-o la microunde si am amestecat-o cu branza. Gelatina am hidratat-o cu putina apa, apoi am topit-o si pe ea la microunde, se toarna in crema de branza si se mixeaza pana se omogenizeaza. Se adauga si zaharul vanilat si lichiorul.

Dupa ce am scos blatul de la congelator, se intinde usor crema de branza. Se intinde jumatate din crema, se aseaza fructele de padure, apoi se intinde si cealalta jumatate de crema.

Decor:
- 150 gr frisca mixata bine
- 1 punga de bomboane de ciocolata (am folosit Rum Cocos)
- 50 gr ciocolata neagra topita in 50 gr frisca lichida.

Se da la frigider pana a2a zi.
Fin si gustos!!!

4 comentarii:

Unknown spunea...

Arata minunat!!! Si eu sunt la fel...cand mi se face pofta de ceva (care arata si extrem de bine) e musai sa-l fac. Fur o felie de la tine...pana ma incumet si eu sa fac minunea asta (am ochit si eu poza :P) Pup

Dia spunea...

Multumesc Paula! Fura cu incredere, e tare bun si merita impartit! te pup

Ps: as mai incerca si o alta varianta pe care o gandesc;)

Biochimist la cratita spunea...

Arata grozav de ademenitor!

Dia spunea...

Multumesc Alina!! :)