joi, 1 noiembrie 2012

Mini tarte cu cascaval si smochine

....inca o reteta pentru concursul"DELACO FAN BRANZA TE PREMIAZA" organizat pe blogul lui Bucatar Maniac! am promis ca revin, si iata-ma!:D

Ingrediente pentru aluat:
- 200 gr faina
- 30 ml apa
- 125 gr unt moale
- 1 praf de sare
- jumatate lingurita praf de copt.
Se amesteca bine faina, sarea, praful de copt, se adauga apa, apoi untul. Se framanta pana se omogenizeaza bine. Aluatul se imparte in 4-5 bilute egale. Pe masa de lucru se presara faina, apoi se intinde cate o biluta, si se aseaza in formele de tarte, unse cu unt. Ca sa le desprindem mai usor dupa ce s-au copt, in forma, se pune si cate o fasie de hartie de copt, asa cum se vede in imaginea de mai jos, in dreapta.
Ingrediente umplutura (pentru trei mini-tarte):
- 3 smochine
- 2 oua
- 100 gr cascaval razuit Delaco
- o ceapa verde mica tocata
- marar
- 100 gr smantana lichida
- 50 gr lapte
- 1/2lingurita nucsoara
- sare si piper dupa gust
Se amesteca ouale, se adauga celelalte ingrediente si se toarna in tartele deja pregatite. Smochinele se taie in patru doar pana la baza, apoi se aseaza in compozitie.

Formele umplute, se pun in tava cuptorului, apoi se introduc in cuptor, incins in prealabil. Se coc pana se rumenesc deasupra, se poate face si testul cu betisorul. Daca suprafata este ferma si rumenita, sunt gata.
Langa o salata cu rosii, merg de minune!

Pofta mare!

5 comentarii:

Unknown spunea...

Foarte bine arata, si nu pot fi decat buuune de tot! ;)

Tiphys spunea...

Fantastic, au inceput sa imi alerge ideile in cap, abia astept sa incerc si eu asa combinatie ............

Biochimist la cratita spunea...

Minitartele tale sunt fantastice!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Tare m-as infrupta si eu dintr-una!Pup!

Dia spunea...

@ Paula, merita incercate! te pup
@ Tiphys, multumesc!:)
@ Alina, smochinele au facut toata treaba!multumesc:)
@ DiaMar, te invit la o portie! pup:*